Home > Jarni Koorman: Vindt zijn plezier terug in het spel
NIEUWS

Jarni Koorman: Vindt zijn plezier terug in het spel

4 oktober 2020

Sinds een tijdje is Jarni Koorman actief in Oss. In zijn eerste wedstrijd werd er helaas verloren bij Almere City FC. Echter wist de ploeg van Wels een punt te pakken tegen hoogvlieger Cambuur, met mooi voetbal. In deze pot scoorde Jarni Koorman een prachtige goal, die bekroond werd tot doelpunt van de week! Een veelbelovende start dus..

De geboren Zwollenaar heeft het voetbal van kleins af aan meegekregen. Zijn vader heeft een verleden in het betaald voetbal en kan daarmee zijn ervaring doorgeven aan zijn zoon. “Hij heeft me nooit gepusht om op hoog niveau te voetballen, dat was echt een droom van mij zelf. Wel is het altijd fijn dat hij me tips kan geven”, vertelt de jonge voetballer. Op zijn 10e werd Jarni Koorman al opgepikt door FC Twente. Daar heeft hij tot zijn 19e gespeeld, tot hij een stap kon maken naar de club uit zijn geboortestad: PEC Zwolle.

Juichen na het mooie doelpunt tegen Cambuur!

Foto’s: Bert van Berkum

Eredivisie ervaring
Jarni Koorman heeft voor de Zwollenaren zijn debuut mogen maken in de Eredivisie. “Ik moest warmlopen met een aantal andere spelers, zij zouden er normaal in komen. Toen werd ik geroepen en dan moet je er gewoon staan. Dat was even een besef moment voor mij, dit is waar je het allemaal voor doet.” Echter gooide corona roet in het eten voor de talentvolle middenvelder. Zijn contract werd niet verlengd in Zwolle en het plezier in voetballen was even weg voor Koorman. “Ik heb er zelfs even over nagedacht om te stoppen. Gelukkig kwam ik toen in contact met TOP Oss.”

Koorman en TOP
Jarni Koorman is via oud-Ossenaar Xavier Mous is aanraking gekomen met TOP. “Hij zag die match en hij heeft uiteindelijk ook gelijk gehad. Ik voelde me hier eigenlijk meteen thuis. Het voelde goed.” Met zijn goal van de week kweekt Koorman het nodige vertrouwen. “Dat voelt natuurlijk lekker! We zaten met zijn allen sowieso goed in de wedstrijd tegen Cambuur.” Helaas heeft hij dit niet door kunnen zetten in verband met een blessure. Echter gaat hij niet bij de pakkeneer zitten: “Ik wil zo snel mogelijk het team weer helpen. Schouders eronder en zo snel mogelijk weer fit zijn. Ik hoop veel minuten te kunnen maken voor TOP Oss en goede resultaten te halen.” Zijn voorspelling voor maandag: 3-1!

 

Hopelijk zien we Koorman snel weer op het veld! Op naar meer mooie momenten.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss wint derby met overmacht 2-0

Het was echt een hele periode geleden dat we de Bossche rivalen hadden verslagen. Op een druilerige dinsdagavond in oktober 2020 was het dan weer zo ver! We versloegen op zeer verdiende...