Home > Jan Lammers: Verruilt Indonesië voor Oss
NIEUWS
Jan Lammers: Verruilt Indonesië voor Oss
12 maart 2020

Jan Lammers maakte twee weken geleden zijn eerste speelminuten in het shirt van TOP Oss, tijdens het gewonnen duel tegen Jong FC Utrecht. Zelf gaf hij al aan dat het andere omstandigheden waren dan hij gewend is. Lammers komt namelijk net terug uit Indonesië, waar hij uitkwam voor Borneo FC.

Na een poos meetrainen is de verdediger nu gelukkig speelgerechtigd. Bij TOP Oss is hij blij weer minuten te maken en ook is hij weer herenigd met zijn maatje Lion Kaak. Zij kennen elkaar nog goed van hun tijd bij De Graafschap.

Jan Lammers debuteerde als nummer 10. Dit ging hem prima af, terwijl hij van oorsprong verdediger is!

Foto’s: Bert van Berkum

De Graafschap
Toen Jan Lammers acht jaar was begon zijn tijd bij De Graafschap. Dit is de club waar hij heel zijn jeugd te vinden was. “De Graafschap is de club waar ik opgegroeid ben. Ik zat toen ook in Doetinchem op school, mijn leven speelde zich dus volledig daar af in die tijd.” Vroeger draaide zijn leven dus om voetbal, maar toch heeft hij nooit het idee gehad dat hij er iets voor heeft moeten laten. “Het waren wel drukke dagen, maar op dat moment voelde het niet als heel zwaar omdat ik het ook gewoon heel leuk vond.” Op zijn achttiende maakte Lammers zijn debuut voor de ‘superboeren’. Van zijn tijd bij De Graafschap kent hij Cas Peters, Sjoerd Overgoor, maar vooral Lion Kaak nog goed. “Met Lion heb ik altijd veel contact gehouden. Het is leuk om nu weer samen op het veld te staan!’

Stap in carriére
Voor Jan Lammers stond er in 2019 een avontuur voor de deur, toen hij via zijn zaakwaarnemer in contact kwam met Borneo FC. “In eerste instantie heb ik getwijfeld. Toen ik de knoop had doorgehakt ging het opeens heel snel en moest er veel gebeuren.” Eenmaal in Indonesië aangekomen werd de verdediger behandeld als een grootheid. “We werden opgehaald in een mooie auto, de zwaailichten gingen aan en we konden overal langs. Dat was wel heel gaaf om mee te maken.” Wegens blessureleed werd het geen lange periode in Indonesië voor de sterke verdediger. Wel heeft hij er veel reislust aan over gehouden. “Ik heb veel van Indonesië gezien. Dat smaakt wel naar meer, ik heb nu sneller de behoefte om een weekend naar het buitenland te gaan.” Bij TOP Oss zit Jan Lammers nu goed op zijn plek. “Het is een gezellige, gemoedelijke sfeer. Ik hoop voor nu veel minuten te maken en wie weet zit er voor de toekomst nog wel een avontuur in het buitenland in.”

Veel succes in het rood-wit, Jan!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?