Home > In de luwte, maar o-zo belangrijk
NIEUWS
In de luwte, maar o-zo belangrijk
30 november 2018

De defensie van TOP Oss wordt door heel het land geloofd, want Nick Olij heeft pas tien keer hoeven te vissen. In vijftien wedstrijden. Bryan Smeets, Ragnar Oratmangoen en Huseyin Dogan stelen voorop de show en staan in de spotlights. En tussen deze linies? Daar staan twee controleurs: Norichio Nieveld en Lion Kaak. Zij ontlasten de verdediging en geven de aanvallers vrij spel.

“Ik ben wat onopvallend, maar dat is niet erg”, reageert Kaak. “Mijn hoofdtaak is controle houden, zodat we geen tegendoelpunten krijgen. En in balbezit moet ik ervoor zorgen dat er vooruit gespeeld wordt. De nul houden en winnen: dat blijft onbetaalbaar. Dat is mijn ‘goal’.”

Lion Kaak en zijn kompaan Norichio Nieveld pakken samen Richard van der Venne aan.

Wisselwerking
Daarmee is meteen een onderwerp aangesneden dat tegen Go Ahead Eagles plots een item werd. Kaak heeft in de Eerste Divisie nog nooit gescoord, maar dat scheelde in Deventer niet veel. Twee keer niet. “Jaaaa”, zegt hij met een glimlach en een knipoog. “Ik kom al dichterbij.” Letterlijk. Want sinds dit seizoen speelt er iemand langs hem. Vaak was dat Philippe Rommens, maar de laatste weken vooral Norichio Nieveld. “Hierdoor krijg ik vaker de kans om in scoringspositie te komen. Zolang de balans goed blijft, kunnen we dat afwisselen.”

Moeilijk te bespelen
Voor de spelers van TOP Oss is het blok voor de verdediging een uitkomst. Zeker voor Kaak, want hierdoor kan-ie het makkelijker belopen. Tegenstanders zullen daar anders over denken. “Zo zijn we nog lastiger te bespelen. De as is altijd bezet en een van ons kan naar voren. Dat zorgt voor meer dynamiek.” Volgens de nummer zes frustreert TOP menig tegenstander met het systeem én goed voetbal. En daar smult hij van. “Zo mocht ik Tim Receveur van Almere City FC bijvoorbeeld pas de volgende dag bellen. Hij was hartstikke chagrijnig.”

Kaak hoopt dat de Roda-spelers vanavond met hetzelfde gevoel van het veld stappen. “We moeten hen geen moment het idee geven dat er iets te halen valt. En ook geen kans, want ze hebben voldoende kwaliteit om dat af te straffen. En stel nou dat het lukt om Roda te verslaan… dan moeten we proberen door te drukken in de periode. Ik geloof erin dat we deze kunnen winnen.”

Kaak viert de winnende treffer van Huseyin Dogan tegen Go Ahead Eagles.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...