Home > “Ik zie een ploeg die enthousiast en gretig is op weg naar succes.”
NIEUWS
“Ik zie een ploeg die enthousiast en gretig is op weg naar succes.”
30 april 2021

Na veertien dagen zonder wedstrijd is het voor de ploeg van Klaas Wels eindelijk weer zover! De ploeg kijkt met veel vertrouwen vooruit naar het duel met de beloftenploeg uit de Domstad, waar het behouden van de drie punten een noodzaak lijkt te zijn in de strijd om de vierde periode. Dat moet gebeuren onder toeziend oog van de supporters, die we eindelijk weer mogen verwelkomen in ons mooie Frans Heesen Stadion.

Mede door de afgelaste wedstrijd tegen Jong PSV is het al veertien dagen geleden sinds de laatste wedstrijd. Klaas Wels heeft zijn ploeg vorig weekend de tijd gegeven om de batterij op te laden voor de wedstrijd tegen Jong PSV. “Vorig weekend heeft mijn ploeg vrij gekregen om zo fris mogelijk aan de nieuwe week te kunnen beginnen.” Zijn mannen kunnen niet wachten om weer aan de aftrap te staan na twee weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, want dat is tenslotte waar je profvoetballer voor bent. “Het voordeel van de afgelaste wedstrijd is dat Jan Lammers en Trevor David een week langer de tijd gehad hebben om te herstellen van hun blessure en we ook hen daarom weer op kunnen stellen.”

“Voordeel van de afgelaste wedstrijd is dat Jan Lammers en Trevor David een week langer de tijd gehad hebben om te herstellen van hun blessure en we ook hen daarom weer op kunnen stellen.”

Foto’s: Bert van Berkum

Jong FC Utrecht

De beloftenploeg uit de Domstad verkeerd op dit moment in een moeilijke periode waarin ze weinig punten weten te behalen. Toch geeft de oefenmeester aan dat het hem niet zoveel zegt. “Jong FC Utrecht heeft de laatste weken zeer respectabel spel op de mat gelegd, waar ze zeker meer verdiend hadden. Iedereen weet dat er veel talenten rondlopen bij Jong FC Utrecht en sommigen al gedebuteerd hebben in de hoofdmacht. Het is een lastig te bespelen ploeg die altijd een hoog basisniveau haalt.”

Het gevoel in Klaas Wels stemt zoals altijd zeer positief. Dat komt mede door het niveau dat zijn ploeg op de training weet te halen. “We hebben een goede trainingsweek achter de rug waarin we keihard hebben gewerkt en op de juiste momenten kunnen pieken. Ik zie een ploeg die enthousiast en gretig is op weg naar succes. Dat zijn allemaal ingrediënten die voor een mooie wedstrijd kunnen zorgen.”

Druk vooruit

Klaas Wels hoopt morgen weer met de druk vooruit te spelen en daarmee succesvol te zijn. “We willen met veel druk vooruit spelen en het Jong FC Utrecht op die manier lastig maken. Als we dat goed uitvoeren zullen wij snel de bal op het middenveld veroveren of de keuze bij de tegenstander leggen voor de lange bal naar voren. Ik weet waar mijn ploeg toe in staat is!”

Wedstrijd tot wedstrijd

Er zijn nog vier wedstrijden te spelen, welke door menigeen vier finales worden genoemd. Toch bekijkt Klaas Wels het van wedstrijd tot wedstrijd. “Als we weten te winnen van Jong FC Utrecht doen we goede zaken in het linkerrijtje en in de 4e periode . Dat hopen we door te zetten tot het einde van het seizoen. Dat is ook iets wat ik heel graag wil bereiken met mijn ploeg, daarmee moeten we de goede lijn en het goede seizoen wat we draaien doorzetten!”

Publiek

Eindelijk worden er weer fans toegelaten in het Osse Kuipje. De oefenmeester is er blij mee. “Ik ben blij dat er morgen weer publiek te begroeten valt in het Frans Heesen Stadion. Het is dan wel minimaal maar het is altijd fijn om de supporters terug te hebben in het stadion. Natuurlijk brengen de fans ook de charme van het voetbal weer terug.

Blessures/schorsingen

Klaas Wels moet het morgen doen zonder aanvoerder Rick Stuy van den Herik stellen. De aanvoerder pakte in het duel met MVV Maastricht zijn 5e gele kaart van het seizoen en zal door een schorsing de wedstrijd vanaf de tribune bekijken.

Verder moeten Cas Peters, Giovanni Büttner, Grad Damen, Ruben Roosken, Sjoerd Overgoor, Justin Mathieu en Tim Hölscher de wedstrijd door blessures aan zich voorbij laten gaan.

“Ik ben blij dat er weer publiek te begroeten valt in het Frans Heesen Stadion. Het is dan wel minimaal maar altijd fijn om de supporters terug te hebben in het stadion.”

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?