Home > “Ik zie een gedreven team dat keihard aan het werk is op jacht naar succes!”
NIEUWS

“Ik zie een gedreven team dat keihard aan het werk is op jacht naar succes!”

6 augustus 2021

Eindelijk is het weer zover! Na een lange voorbereiding staat vanavond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Samen met zijn ploeg gaat Bob Peeters op jacht naar een goede start in de competitie. Dat moet gaan gebeuren in Rotterdam, waar een ontmoeting met Excelsior wacht.

Voorbereiding

Na een lange voorbereiding gaat het echte werk weer beginnen. “We kunnen terugkijken op een degelijke voorbereiding. In deze voorbereiding was alles nieuw voor mij. Ik had natuurlijk te maken met een nieuwe groep spelers die ik nog niet kende, maar wederzijds was dat ook zo aangezien zij mij ook nog niet kenden. Daar is de voorbereiding goed voor geweest.”

“Als we aanvallend spelen, dan moeten we dat ook met lef doen.”

Foto’s: Bert van Berkum

100%

Op de vraag of zijn ploeg helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen is zijn antwoord duidelijk: “Ik denk dat er geen enkel team aan het begin van het seizoen 100% klaar voor is, maar we zijn al wel een heel eind gekomen. Na vijf of zes wedstrijden zal iedereen pas helemaal ingespeeld zijn op elkaar en ook helemaal fit zijn, want dan hebben ze het competitieritme en de structuur te pakken. We hebben in de voorbereiding keihard gewerkt en ik verwacht ook zeker dat mijn ploeg klaar is om te knallen en een goede wedstrijd op de mat te leggen tegen Excelsior.”

Gedreven team

Na ruim zes weken met zijn selectie te hebben gewerkt komen er ook bepaalde dingen naar voren die hij iedere dag terug ziet en herkent van zijn spelers. “Ik zie een gedreven team dat keihard aan het werk is op jacht naar succes! Ze willen met z’n allen de mouwen opstropen en samen pakken ze de juiste dingen op. Uiteindelijk ben je als coach ook wel kritisch en wil je zien dat ze altijd kwaliteit leveren, maar er staat nu wel een groep die er klaar voor is om een goed seizoen te draaien.”

Trainingskamp

Vorige week ging de oefenmeester samen met zijn ploeg op trainingskamp in Zeist. Daar zag hij dat de spelers, maar ook de technische staf, dichter naar elkaar toe zijn gegroeid en elkaar beter kennen dan voorheen. “Ik zag dat de spelers binnen en buiten het veld veel met elkaar bezig waren. Na de training stonden ze spelletjes te spelen en de laatste avond hebben we met elkaar het succesvolle trainingskamp afgesloten! Het was zeker leuk en het heeft mij ook erg geholpen, want we zijn samen de dagen doorgegaan en dat is alleen maar fijn!”

Speelstijl

Samen met zijn ploeg wil Bob Peeters aanvallend voetbal op de mat leggen. “Als we aanvallend spelen, dan moeten we dat ook met lef doen. Maar we moeten ook niet naïef zijn met het oog op de restverdediging en de tegenstander.”

Excelsior

In Excelsior wacht er natuurlijk een geduchte tegenstander. “We zullen gewapend moeten zijn en scherp aan de aftrap moeten staan. De Rotterdammers zullen net zo gretig zijn als wij en zij willen thuis ook dolgraag winnen, dat moeten wij gaan voorkomen.”

Op naar de drie punten!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Alleen online verkoop; NAC Breda thuis

Volgende week zaterdag komt NAC Breda op bezoek in het Osse kuipje. De aftrap van deze wedstrijd zal om 20:00 uur zijn. LET OP! De tickets zijn alleen online verkrijgbaar en NIET aan de...