Home > “Ik vind dat wij naar Almere moeten gaan met de wil om ons eigen spel te spelen.”
NIEUWS

“Ik vind dat wij naar Almere moeten gaan met de wil om ons eigen spel te spelen.”

4 september 2021

Het seizoen is goed begonnen voor Bob Peeters en zijn mannen. Afgelopen week werd in het Osse Kuipje FC Dordrecht met 3-0 verslagen. Door de overwinning op FC Dordrecht staan de Ossenaren na vier wedstrijden op negen punten. Vandaag wacht wedstrijd nummer vijf van het seizoen alweer. Bob Peeters reist met zijn ploeg af naar Almere met het doel om de goede lijn door te zetten en de punten mee naar Oss te nemen.

FC Dordrecht

Bob Peeters kon met zijn ploeg na een mooie wedstrijd weer drie punten bijschrijven. In het Osse Kuipje werd er met 3-0 gewonnen van FC Dordrecht. “Het was een belangrijke overwinning. We begonnen goed aan de wedstrijd en we kwamen snel op 1-0. Aan het einde van de eerste helft liepen we iets achteruit, daarom hebben we in de rust aangegeven dat we iets meer lef moeten tonen, dat hebben de jongens uiteindelijk goed uitgewerkt. Het getoonde lef leverde uiteindelijk een 3-0 overwinning op!”

“Je ziet dat het een team is dat echt goed met elkaar overeen kan komen en voor elkaar door het vuur wil gaan, van basisspelers tot de wissels.”

Foto’s: Bert van Berkum

Creativiteit

Tegen FC Dordrecht kwam de ploeg van Bob Peeters door twee parels op een 2-0 voorsprong. Dat leidt dan ook bij de Belgische oefenmeester tot tevredenheid. “We zijn voor iedereen een lastige tegenstander dat wil spelen uit een goede organisatie. Iedereen werkt er keihard voor en wil hard werken voor het team. Dan is het ook fijn dat we voorop ook nog eens jongens hebben die het verschil maken met doelpunten. Dat stemt mij hoopvol.”

Drive en enthousiasme

De laatste weken horen we vaker de woorden drive en enthousiasme terug komen. Dat zijn positieve geluiden en die woorden vatten ook samen hoe de teamspirit is, volgens Bob Peeters. “Je ziet dat het een team is dat echt goed met elkaar overeen kan komen en voor elkaar door het vuur wil gaan. Van basisspelers tot de wissels, iedereen is scherp en gretig en daardoor kunnen wij als ploeg stappen zetten om alles uit dit team te halen. Ik hoop dat we dit nog lang vast kunnen houden, maar ik ben op dit moment zeer tevreden.”

Almere City

Het duel met Almere City zal een heuse kraker gaan worden. Beide ploegen strijden voor de bovenste posities in de competitie. Voor Bob Peeters en zijn ploeg staat er daarmee een mooie en spannende wedstrijd te wachten. “Ik heb altijd gezegd dat jullie mij ongeveer zeven wedstrijden moeten geven om de competitie te leren kennen. Je ziet natuurlijk veel samenvattingen en je analyseert de tegenstanders. Wat mij nu opvalt dat heel veel ploegen van elkaar de punten kunnen afpakken. Almere City uit is natuurlijk altijd een lastige wedstrijd, maar wij moeten klaar zijn om onze voet naast Almere City te kunnen zetten!”

Eigen spel spelen

De Belgische hoofdtrainer wil op dezelfde manier de wedstrijd ingaan zoals de afgelopen weken. “Ik vind dat wij naar Almere moeten gaan met de wil om ons eigen spel te spelen. We moeten altijd naar een wedstrijd toe gaan met de intentie om te winnen. Wij hoeven echt voor niemand onder te doen. Natuurlijk zullen we wel eens wedstrijden verliezen, maar dan moet je wel met opgeheven hoofd van het veld gaan en met het idee dat je er alles aan gedaan hebt. De vorm van de dag zal vandaag gaan uitmaken wie de wedstrijd gaat winnen.”

Blessures

Bob Peeters zal het deze week moeten stellen zonder de geblesseerde Roshon van Eijma. De verdediger is op de weg terug en heeft zijn eerste stappen op het veld weer gemaakt.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Spektakelstuk eindigt in remise!

Iedereen die de wedstrijd TOP Oss tegen ADO Den Haag heeft gezien en van voetbal houdt moet als een gelukkig mens naar huis toe zijn gegaan afgelopen vrijdagavond. In een waar...