Home > “Ik kijk er naar uit”
NIEUWS

“Ik kijk er naar uit”

18 januari 2019

Ontmoetingen tussen FC Den Bosch en TOP Oss zijn altijd speciaal, maar veel mooier dan vanavond kun je de derby niet krijgen. Het is een treffen tussen de nummer één en de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie. Stadion De Vliert zit voller dan ooit en er gaan vijf bussen met Osse supporters mee. “Ik kijk er naar uit. De beleving is groter en de druk hoger”, vertelt Klaas Wels.

“Bovendien hebben we nog de nodige revanchegevoelens na afgelopen zondag, maar spelen we wel tegen – op dit moment – de beste ploeg van de competitie. Ik ben benieuwd hoe onze jongens met dit alles om gaan.”

Klaas Wels en oud-trainer Wil Boessen kennen elkaar door en door. Ze hebben tijdens het seizoen 2014/2015 samengewerkt.

Oktober 2018
Een paar maanden terug speelden TOP en Den Bosch in het Frans Heesen Stadion tegen elkaar. De rood- en blauwhemden waren aan elkaar gewaagd, maar door een treffer van Omar Bouyaghlafen was het elftal van oud-trainer Wil Boessen de gelukkige winnaar: 0-1. “Ik verwacht opnieuw een gelijk opgaande pot, want ik denk dat we ons kunnen meten met de koploper. Natuurlijk is Den Bosch sterk en krachtig, ik heb ook respect voor hun prestaties, maar we zien met onze speelwijze zeker mogelijkheden om te winnen.”

Gesloten pot
Wels denkt niet dat Den Bosch volle bak de aanval kiest. Ook al spelen ze in De Vliert. “Zowel in eigen huis tegen Roda JC als op bezoek bij FC Dordrecht hielden ze het speelveld klein. Het zal in beginsel een schaakspel zijn en dan is het wachten tot de wedstrijd ontvlamt. Dat kan bijvoorbeeld een kaart of een goal zijn. Eén moment. Een beetje vergelijkbaar met de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles.”

Twee afwezigen
Vanavond zullen Norichio Nieveld (geschorst) en Dean van der Sluys (enkelblessure) er niet bij zijn. Een aderlating? “Ze zijn heel belangrijk voor ons, maar we kunnen het gemis prima opvangen.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Levi Opdam gaat aan de slag bij TOP Oss

Een extra verdediger voor TOP Oss-trainer Klaas Wels: Levi Opdam sluit definitief aan. De rechtsback heeft zich in elk geval tot de winterstop op amateurbasis aan de club verbonden....

Voorbeschouwing TOP Oss – Jong AZ

In de derde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie speelt TOP Oss – net als in de voorgaande twee competitieduels – tegen een beloftenploeg. Ditmaal is Jong AZ de tegenstander, in...