Home > “Ik heb vertrouwen in het niveau en de spirit binnen de ploeg”
NIEUWS
“Ik heb vertrouwen in het niveau en de spirit binnen de ploeg”
30 oktober 2020

We zijn inmiddels aangekomen bij speelronde tien van de competitie. Klaas Wels gaat het met zijn mannen in eigen huis opnemen tegen hoogvlieger De Graafschap. Dit is de laatste wedstrijd van een volle reeks. Maar wat eigenlijk vier wedstrijden in twaalf dagen hadden moeten zijn, werden er drie.

Afgelopen vrijdag stond Wels klaar om met zijn ploeg af te reizen naar Utrecht. Helaas werd het duel op het laatste moment afgelast wegens besmettingen aan Osse kant. “Het is niet anders, het was vooral een apart gevoel dat we opeens vijf besmettingen hadden.” Wels kijkt echter niet naar de afwezigen, maar altijd naar de spelers die hij wél tot zijn beschikking heeft. “Jongens die ik niet tot mijn beschikking heb, kan ik dus ook niets mee. Echter is het in deze situatie wel lastig omdat je vaak pas vlak voor de wedstrijd weet wie je in kan zetten. Ik moet nu bijvoorbeeld concessies doen met spelers die te maken hebben met een blessure. Je moet afwegen wat een verantwoordelijke keuze is. Dat is lastig maar dat brengt deze periode nu eenmaal met zich mee.”

Een mager gevulde bank in Heerenveen.

Foto’s: Bert van Berkum

Prima pot in Heerenveen

Voor het bekerprogramma nam TOP Oss het afgelopen dinsdag op tegen SC Heerenveen. De ploeg van Klaas Wels heeft zich daar prima gepresenteerd, maar er zat misschien zelfs meer in: “Ik ben ontevreden met de uitslag, je wilt natuurlijk altijd winnen. We gingen volkomen onnodig met 3-1 de rust in.” Deze puntjes van kritiek neemt Wels mee, maar heeft ook een strijdbaar TOP Oss gezien: “De concurrentie in de groep is groot. Iedereen is bereid om individueel een prestatie neer te zetten, maar ook voor het team maximaal te leveren en knokken. We hebben periodes van de wedstrijd gewoon een heel acceptabel niveau gehaald. Dus daar was ik zeer tevreden mee.”

Klaarstomen

Na de wedstrijd van dinsdag is Wels overgegaan tot de orde van de dag: zorgen dat zijn ploeg zo fit en zo fris mogelijk is voor de wedstrijd tegen De Graafschap. “We hebben iedereen nu keihard nodig. Ik zie dat de houding en intenties bij iedereen uitstekend zijn. Maar uiteindelijk zijn we geen machines. We moeten gedoseerd trainen omdat onze jongens een aantal dagen nog gespeeld hebben. Dat is met name een mentale kwestie maar ik denk dat we ervoor in staat zijn om dat op een goede manier te doen.”

De Graafschap

De Graafschap staat momenteel op de derde plek van de ranglijst. Zij deden de eerste periode mee om de periodetitel en zijn volgens de oefenmeester van TOP Oss zeker een titelkandidaat voor deze competitie. “Ik schat ze enorm hoog in. Hun basis beschikt op elke positie over kwaliteit en ook hebben ze een bank waar je U tegen zegt. Dat geeft wel aan hoeveel kwaliteit ze daar in de selectie hebben.” Desalniettemin gaat natuurlijk Wels net zo goed voor de winst als anders: “Wij zijn TOP Oss, we weten waar we voor staan en we willen dat op een bepaalde manier aanpakken. De wijze waarop we spelen zal in grote lijnen hetzelfde blijven. Echter heeft elke speler natuurlijk ander kwaliteiten dan zijn collega.  We willen heel graag strijdbaar zijn en goed voetbal op de mat leggen. We streven naar resultaat en ik heb heel veel vertrouwen in onze ploeg.” De oefenmeester besluit zijn verhaal met de woorden: “Het zijn misschien wat gekke woorden om in de mond te nemen in deze tijd, maar ik ben positief gestemd over de wedstrijd van morgen.”

Blessures

Wegens alle omstandigheden kiezen wij er als club voor om over blessures en afwezigen geen mededelingen te doen.

 

 

We gaan de goede lijn doortrekken!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...