Home > “Ik heb gekkere dingen gezien”
NIEUWS

“Ik heb gekkere dingen gezien”

22 mei 2019

Om met de woorden van Klaas Wels te spreken: het wordt geen sinecure vanavond, maar een hels karwei om de 0-2 achterstand uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Maar … de droom is nog in leven. “Ik geloof er nog in, zoals ik altijd in onze ploeg heb geloofd. Bovendien, ik heb wel eens gekkere dingen in de voetballerij gezien”, blikt de trainer vooruit.

Klaas Wels foeterend tijdens de heenwedstrijd in het Osse Kuipje.

Maffe uitslagen
En zo is het. Kijk naar de Champions League, waar Liverpool en Tottenham op bizarre wijze de finale bereikten. Of naar de rare uitslagen in de Play-Offs vorig seizoen. FC Dordrecht – Cambuur eindigde in 1-4 en de terugwedstrijd eveneens. N.E.C. verloor met 4-0 in Emmen, maar kwam toch nog dichtbij: 4-1. Het geeft hoop, maar TOP Oss zal het toch echt helemaal zelf moeten doen. Dat het kan, hebben we op 14 april laten zien. Het werd toen 1-4 op Het Kasteel. “Dan moet het in elk geval beter dan de tweede helft zondag”, weet Wels. “Met name in balbezit waren we niet bij machte om het verschil te maken.”

Enthousiasme
Of Sparta Rotterdam dezelfde tactiek – ze lieten het initiatief aan TOP – als drie dagen geleden hanteert, is voor de oefenmeester om het even. Hij is bezig met zijn eigen ploeg. Met de eigen strijdwijze en eigen doelen. “Op één staat: terugkomen in de wedstrijd, want we staan met 2-0 achter. Zo simpel is het. We zullen goed moeten zijn en enthousiasme uit moeten stralen.”

Geen Dogan
Wels kan geen beroep doen op topscorer Huseyin Dogan. Die viel zondag uit met een hamstringblessure. “Het behoeft geen uitleg dat we hem gaan missen, maar we doen het met de mensen die we wel hebben. Voor de volle honderd procent. Dat is de morele plicht die we hebben. Richting onszelf en onze supporters.”

Waar dat toe leidt, weten we om 22.30 uur. Of later.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Levi Opdam gaat aan de slag bij TOP Oss

Een extra verdediger voor TOP Oss-trainer Klaas Wels: Levi Opdam sluit definitief aan. De rechtsback heeft zich in elk geval tot de winterstop op amateurbasis aan de club verbonden....

Voorbeschouwing TOP Oss – Jong AZ

In de derde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie speelt TOP Oss – net als in de voorgaande twee competitieduels – tegen een beloftenploeg. Ditmaal is Jong AZ de tegenstander, in...