Home > “Ik bespeur niks van tevredenheid”
NIEUWS

“Ik bespeur niks van tevredenheid”

23 november 2018

In aanloop naar het gewonnen duel met Almere City FC gaf een hongerige Klaas Wels aan dat-ie nog dominanter wil spelen. Met langer balbezit en nog hogere druk. Was de tweede helft tegen de Almeerders daar een uitvoering van? “Qua balbezit wel. We waren dominant aan de bal, maar in mijn ideaalplaatje verdedigen we verder vooruit. Zo ver zijn we nog niet”, luidt het antwoord van de trainer.

“We zijn goed genoeg. Dat hebben we meermalen laten zien. Maar kunnen we het vanavond ook laten zien?”

Vorm van de dag
Volgens Wels kan het spelbeeld vanavond in De Adelaarshorst hetzelfde zijn. Go Ahead Eagles mag dan koploper zijn, maar zijn eigen ploeg heeft ook een boel in de mars. “We zijn goed genoeg. Dat hebben we meermalen laten zien. Maar kunnen we het vanavond ook laten zien? Dat is de vraag. De Eagles hebben een voetballend elftal dat graag naar voren speelt. Dat betekent dat er ruimtes komen en er dus kansen liggen.”

TOP Oss gaat niet met de staart tussen de benen naar de nummer één. Alles behalve. De oefenmeester is vastberaden om het succes nog mooier te maken en dat zijn z’n spelers ook. “Ik bespeur niks, maar dan ook niks van tevredenheid. Deze groep is gretig en hongerig.”

Sterk Go Ahead
Als een echt voetbaldier betaamt, kijkt Wels uit naar de kraker in Deventer. Het is een strijd tussen de koploper en de nummer vier en het sfeertje en de faciliteiten maken het extra mooi. “De Adelaarshorst is een prachtig stadion dat midden in de wijk ligt. Het doet Engels aan. Daarnaast hebben ze enthousiaste supporters én een goed veld. Wat wil je nog meer?”

De trainer treft daar een tegenstander in vorm met veel kwaliteiten. Hij looft de degelijke defensie en de spelers die voorop lopen. “We kennen Istvan Bakx met z’n passing vooruit en Richard van der Venne met z’n loopvermogen. En dan hebben ze ook nog Jaroslav Navrátil, Orhan Džepar en Paco van Moorsel.”

De namen spreken voor zich. Zelf heeft Wels de beschikking over een fitte groep. “Alleen Jordie Briels is er niet.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“Ik kijk er naar uit”

Ontmoetingen tussen FC Den Bosch en TOP Oss zijn altijd speciaal, maar veel mooier dan vanavond kun je de derby niet krijgen. Het is een treffen tussen de nummer één en de nummer zes...