Home > “Iedereen heeft kunnen zien wat wij in onze mars hebben”
NIEUWS
“Iedereen heeft kunnen zien wat wij in onze mars hebben”
25 september 2020

Afgelopen speelronde pakte TOP Oss met goed spel een punt tegen hoogvlieger Cambuur. ‘Een uitstekende teamprestatie’, wordt het genoemd door de trainer van TOP. Er werd goed voetbal op de mat gelegd en dat geeft natuurlijk extra vertrouwen voor de volgende pot: MVV uit.

“Ik hoor mensen zeggen dat wij hadden moeten winnen. Ik heb de wedstrijd terug gekeken, dat had inderdaad gekund”, begint de oefenmeester. Drie punten waren natuurlijk heel fijn geweest, maar Wels kijkt liever naar het positieve: “Wat ik het allerbelangrijkste vind is de goodwill die we hebben gewonnen. Iedereen heeft kunnen zien wat wij in onze mars hebben.” Zoals iedereen weet gingen de voorgaande wedstrijden niet zoals gewild. Echter wist Klaas Wels toen natuurlijk al waar zijn ploeg toe in staat was. “Nu klopte het wat we met zijn allen afgesproken hadden. Als dat voorheen achterwege blijft, is het fijn om daar nu een bevestiging van te zien. We zijn erin blijven geloven met zijn allen.”

Gejuich na het prachtige doelpunt van Koorman.

Foto’s: Bert van Berkum

Teamprestatie met uitblinkers

In de rust ging TOP met een achterstand de kleedkamer in, ondanks prima spel! Wels heeft zijn team aangestuurd, dat pakte goed uit. Hij vertelt: “In één en dezelfde wedstrijd hebben diverse spelers kunnen uitblinken. Ruben Roosken heeft het bijvoorbeeld aanvallend uitstekend gedaan. Complimenten daarvoor. In de eerste helft had hij echter wat moeite met het verdedigend opzicht, met de ruimte die hij in zijn rug liet. In de rust heb ik dat aangegeven. Het is des te knapper dat de ploeg, en hij, de rug weet te rechten en minstens net zo’n goede tweede, als eerste helft op de mat weet te leggen. Ruben is toen in de tweede helft verdedigend nog maar amper in de problemen geweest. Ook Jarni Koorman heeft laten zien dat hij geweldige dieploopacties heeft, goed kan voetballen aan de bal en een weergaloos doelpunt maakt. Uiteindelijk moet ik daar de anderen ook complimenteren. Die hebben die jongens op sleeptouw genomen, daar ben je een team voor.”

MVV

Het is nu de taak aan Klaas Wels en zijn mannen om dit vast te houden. Hij erkent: “Dat is het kenmerk aan goede ploegen, die kunnen dat altijd heel lang op een hoog niveau blijven volhouden. Daar willen wij bij horen.” Vanavond reist hij met zijn selectie af naar het verre zuiden, waar MVV te wachten staat. Wels: “Een tegenstander die misschien nog wat zoekende is, maar zeker een ploeg om rekening mee te houden.” Afgelopen week namen de Maastrichtenaren het nog op tegen FC Den Bosch, waar Klaas Wels een kijkje is gaan nemen: “Ik heb gezien dat MVV in de eerste 30 minuten eigenlijk beter is dan de tegenstander. Ze krijgen 1 of 2 kansen en die weten ze niet te benutten. En dan net nadat MVV een levensgrote kans mist, legt FC Den Bosch hem er wel in . Dan gaat het weer om die cruciale gebieden.”

Blessures

Voor deze wedstrijd moet Wels in ieder geval één noodzakelijke wissel toepassen. De man wiens doelpunt bekroond is tot ‘doelpunt van de week’, is geblesseerd afgehaakt. “Het gaat niet heel lang duren met Jarni Koorman, maar we moeten hem tegen MVV wel missen. Echter degene die gaan spelen staan te trappelen om zo goed mogelijk voor zichzelf, voor het elftal en voor de club voor de dag te komen.” Daarnaast zullen ook Philippe Rommens en Giovanni Büttner er nog niet bij zijn. Verder is iedereen beschikbaar en tevens: negatief getest!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...