Home > Hoe is het nu met: Norbert Alblas?
NIEUWS
Hoe is het nu met: Norbert Alblas?
25 maart 2022

Het is ondertussen al een paar weken geleden, maar Norbert Alblas merkt de gevolgen van de botsing met Guus Joppen nog steeds. Onze keeper werkt nu al een tijdje aan zijn herstel. Dit verloopt soepel en de verwachting is dan ook dat we onze doelman snel weer onder de lat mogen verwachten. Natuurlijk zal hij de concurrentiestrijd met Lars van Meurs aan moeten gaan, die de laatste weken een meer dan prima vervanger blijkt te zijn.

’’Gelukkig ben ik er goed vanaf gekomen. Het is een harde klap geweest en ik weet er zelf niks meer van’’, begint Norbert Alblas. De mensen in het stadion hielden hun adem in toen onze keeper een lange tijd op de grond bleef liggen en met een brancard van het veld werd gedragen. Het gevolg bleek een hersenschudding te zijn.

Schrik
De schrik zat er bij iedereen goed in. Toen onze keeper weer in staat was tot communiceren wilde hij natuurlijk gelijk weten wat er gebeurd was. De beelden heeft hij een aantal dagen na het incident teruggekeken. “Ik was toch benieuwd wat er precies is voorgevallen. Dit omdat de goal telde en ik toch nog een aantal vraagtekens bij het doelpunt had”.

Revalidatie
Norbert heeft zelf aan mogen geven wanneer hij voor zijn gevoel weer kon trainen. ’’Zaterdag was ik eigenlijk niks waard. Ik heb heel veel geslapen, waardoor het zondag veel beter ging. Mijn hoofdpijn trok weg en andere klachten had ik eigenlijk niet’’, zegt onze nummer 1. De maandag nadat het gebeurde is onze keeper begonnen met zijn herstelproces. Dinsdag mocht hij wat meer bewegen en woensdag stond hij weer op het veld. Natuurlijk niet gelijk met de selectie, maar met de fysio. Ondanks dat het herstel super goed verliep is er woensdagochtend in overleg besloten dat het proces langzaam opgepakt moest worden. Vanwege het vrije interlandweekend, is er geen haast geboden. Hierdoor kan het herstelproces verdeeld worden over een langere periode. ’’Op dit moment heb ik zeker geen klachten, ook niet van de workouts op het veld met de fysio’s. Hier ben ik erg blij mee”, zegt Norbert met een lach op zijn gezicht.

Verwachting
De verwachting is dat Norbert Alblas snel weer onder de lat zal staan. Hij doet er alles aan om tijdens het duel met FC Volendam weer inzetbaar te zijn. Mocht alle signalen volgende week op groen staan, dan zal hij inzetbaar tegen ‘Het nieuwe oranje’.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...