Home > Hoe is het met…?
NIEUWS

Hoe is het met…?

21 april 2020

Het is 09:00 uur. Normaal gesproken zouden de spelers van TOP Oss nu langzaam binnendruppelen om te komen trainen. Maar het blijft ijzig stil in de gangen van het Frans Heesen Stadion. Het is donker in het stadion en het geluid van tikkende noppen in de gangen blijft uit. Iedereen zit thuis. In de hoop fit te blijven en denkend aan de tijd dat diezelfde gangen weer galmen van het gepraat en gelach. Inmiddels zijn we ruim vier weken onderweg. Hoe is het met de spelers? Wij spraken Lorenzo Piqué, Cas Peters en Henk Dijkhuizen.

“Wat een gekke tijden, hé!” is een van de eerste dingen die gezegd worden in gesprek met Lorenzo Piqué. “Het is nu zaak om fysiek fit te blijven. Ik probeer mijn trainingen thuis zoveel mogelijk te variëren.” Voor de spelers van TOP Oss ging het stilleggen van het voetballen in stapjes. Eerst werd de derby tegen FC Den Bosch afgelast, later werd duidelijk dat alle wedstrijden er voor een tijdje uit zouden liggen. Ook de trainingen gingen niet meer door. Peters: “De dag dat we eigenlijk zouden spelen tegen FC Den Bosch hebben we nog getraind, dat was op vrijdag. Ik weet nog dat we toen tegen elkaar zeiden: ‘Tot maandag!’ Niet wetende dat we maandag niet meer op de club zouden komen. Al onze spullen lagen bijvoorbeeld ook nog gewoon op de club. Gelukkig had ik een extra paar loopschoenen thuis staan.” Voor Lorenzo Piqué kwamen de maatregelen minder als een verassing, mede doordat hij altijd naar de club reed samen met Dennis van der Heijden. “Dennis kwam altijd met alle nieuwtjes over het virus. Wij deden daar een beetje lacherig over, maar al die tijd dat hij ons waarschuwde had hij wel gelijk. Nu zie je dat we allemaal thuis zitten”, vertelt Piqué.

 

Cas Peters en Lion Kaak blijven samen fit!

Henk Dijkhuizen zit normaal gesproken heel wat uren per dag in de auto om te komen trainen bij TOP Oss. “Het scheelt een hoop benzine”, grapt hij, “maar het liefst sta je natuurlijk gewoon lekker op het veld, zoals normaal. In de eerste weken heb ik nog met twee andere voetballers getraind op een veld hier in de buurt, zo konden we het balgevoel ook nog een beetje onderhouden. Inmiddels mag dat natuurlijk niet meer. Nu doe ik bijvoorbeeld veel aan hardlopen en ik volg de schema’s op die we krijgen.” Ook Cas Peters zit niet stil. Hij heeft voor deze tijden een maatje om mee te trainen: vriend en teamgenoot Lion Kaak. “Lions’ ouders hebben een groot veld, daar staat een goal op. We kunnen dus nog wel een beetje afwerken enzo. Maar het blijft natuurlijk lastig omdat je op afstand van elkaar moet blijven.” Lorenzo Piqué blijft fit door afwisselende trainingen: “Een vriend van mij is personal trainer, af en toe FaceTimen we en dan trainen we samen. Ook doe ik thuis yoga om de dag te beginnen, verder doe ik bijvoorbeeld veel fietsen, wandelen, hardlopen, krachttraining.”

Niet alleen het voetballen wordt enorm gemist door de spelers. Het wordt nu meer dan ooit duidelijk hoe belangrijk het sociale aspect is in hun beroep. Dijkhuizen: “Je bent normaal elke dag met het team bezig. Ik mis het slap ouwehoeren met die jongens zelfs.” Cas Peters vertelt hoe hij normaal gesproken elke dag naar Oss rijdt met een aantal medespelers die ook uit het Oosten komen. “Ik reed bijvoorbeeld vaak samen met Lion Kaak, Giovanni Büttner, Jan Lammers, dat was altijd hartstikke gezellig. Dat mis ik nu wel.”
Nu de dagen anders worden ingevuld, móeten we natuurlijk ook vragen naar de gekke hobby’s die komen bovendrijven. Lorenzo Piqué blijkt een verborgen talent te hebben. Lachend vertelt hij: “Ja, ik ben aan het puzzelen geslagen! Verder valt het mee, ik lees veel boeken maar dat doe ik normaal eigenlijk ook wel.”

Ondanks de ongemakkelijkheden van alle maatregelen, bekijken de spelers de situatie ook op een zonnige manier! Lorenzo Piqué, die niet zo lang geleden voor de derde keer vader werd, ziet het als een geluk bij een ongeluk: “Ik kan nu zoveel mogelijk thuis zijn, helpen met de kleinste. In deze beginfase krijg ik nu alles mee. Normaal ben je een halve dag op de club en is dat toch heel anders.” Ook Cas Peters wacht rustig af op wat er gaat gebeuren. “Ik geniet van het weer, wandelen vind ik bijvoorbeeld fijn in deze tijden.” De tip die Henk Dijkhuizen ons meegeeft: “Geniet van elkaar en van de tijd die je nu met elkaar kan doorbrengen!”

We hopen deze toppers snel weer op het veld te zien!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...