Home > De historie van TOP Oss tegen Jong AZ
NIEUWS
De historie van TOP Oss tegen Jong AZ
11 november 2022

Tien keer hebben TOP Oss en Jong AZ elkaar inmiddels ontmoet, en de statistieken vallen daarbij licht in het voordeel van de Ossenaren uit: zes keer waren zij te sterk voor de Alkmaarse beloftes, vier keer wonnen de voetballers uit de Zaanstreek. 

Op een gelijkspel draaide het nog nooit uit, hoewel er wel opvallend vaak slechts één goal gescoord werd in de volle 90 minuten. Tijdens de thuiswedstrijd op 29 maart 2019 won TOP met 1-0, uit in december 2020 ook, en in 21/22 eindigden beide duels opnieuw met die score; op Sportpark De Kalverhoek in het voordeel van de Hollanders, en thuis in dat van de Brabanders.

De meest spectaculaire wedstrijd tussen TOP Oss en Jong AZ was het laatste treffen tussen de twee een seizoen eerder. Halverwege de eerste helft scoorde Mart Remans twee doelpunten achter elkaar. Tien minuten na de eerste daarvan prikte Philippe Rommens ook nog een bal binnen. TOP ging met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust in, waarna Rommens al snel opnieuw doel trof. Mart Remans pakte vervolgens een hattrick, en Livio Milts zette de verpletterend 6-0 eindstand op het scorebord. 

Of het deze keer weer doelpunten regent, of een enkele trap opnieuw beslissend blijkt, weten we aan het einde van de vrijdagavond! 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...