Home > “Het zal een wedstrijd worden met een hoge intensiteit”
NIEUWS
“Het zal een wedstrijd worden met een hoge intensiteit”
4 maart 2022

Na een spectaculaire 4-1 carnavalsoverwinning op Jong FC Utrecht kan TOP Oss weer aan de bak. Een duel voor het voorlopig behouden van de twaalfde plaats. Volgens de statistieken heeft TOP Oss een beter wedstrijdritme en zullen de Ossenaren met een goed gevoel afreizen naar Velsen-Zuid. Op 4 maart is SC Telstar de tegenstander, de ploeg die afgelopen dinsdag 2-0 onderuit ging in een vriendschappelijk duel tegen SC Cambuur.

We willen ons eigen spel spelen

Foto’s: Bert van Berkum

Genieten

Bob blikt vooral terug op een goede eerste helft. “De eerste helft daar zat alles in, heel veel beweging, diepgang, gecreëerde kansen en scorend vermogen”. Volgens Bob is de diepgang aan de zijkanten via Jearl Margaritha en Giovanni Büttner de sleutel tot succes geweest. Samen met Kay Tejan zorgden zij volgens de trainer voor veel dreiging, wat zich beloonde met vier goals in de eerste helft. Over de tweede helft is de Bob kritisch: “De tweede helft vond ik ons slordig, met name aan de bal lagen er nog wat mogelijkheden om het beter uit te spelen en deze doelstellingen te behalen”. Hij geeft aan dat de overwinning uiteindelijk het belangrijkste is en er dus zeker niet geklaagd mag worden. Tot slot meldt de trainer dat iedereen goed uit de carnavalsperiode is gekomen en dat de volle focus nu op de wedstrijd tegen SC Telstar ligt.

Selectie

Over welke spelers in de basis zullen starten tegen SC Telstar wil Bob niet veel weggeven. “We moeten onze tegenstanders niet slimmer maken dan ze zijn, maar het lijkt me logisch dat we niet alles op zijn kop gaan zetten” aldus de trainer. Het lijkt hem logisch dat er geen vier wissels worden toegepast na een goede wedstrijd, maar of er gewisseld gaat worden zal morgen blijken. Volgens Bob is sprake van gezonde concurrentie binnen de selectie. Hij geeft aan dat er vooral in de achterhoede met Lorenzo Piqué, Jan Lammers (momenteel geblesseerd) en Roshon van Eijma sprake is van concurrentie. “Roshon is zich goed aan het ontwikkelen, waardoor de niveaus steeds dichter bij elkaar komen. Dat maakt de keuze voor een coach breder, maar natuurlijk ook moeilijker” vertelt de trainer van de Ossenaren.

Voordeel

Volgens Bob heeft TOP Oss geen voordeel ten opzichte van SC Telstar, ondanks dat zij tweemaal niet in actie kwam door de storm Eunice en het kapotte stadion van ADO Den Haag. “Als je twee wedstrijden niet speelt ben je soms net wat frisser om scherp te kunnen zijn, dus daar moeten we ons niet mee bezighouden” aldus Bob. Volgens hem is het aan zijn ploeg de taak om scherp te zijn en om de momenten die SC Telstar weggeeft te benutten.

SC Telstar

Bob benadrukt dat SC Telstar lastig te bespelen is aangezien ze een 3-5-2 systeem gebruiken, een aantal creatieve speler hebben en over mensen beschikken die loopacties in de diepte maken. “Ze beschikken over een aantal wapens en dat maakt het zeker een moeilijke tegenstander” aldus de trainer. Volgens Bob is het normaal om een tegenstander te analyseren en om jezelf hier een klein stukje op aan te passen, maar bij hem gaat het vooral om zijn eigen ploeg. Hij concludeert dan ook: “Als wij zo spelen zoals bijvoorbeeld in de eerste helft tegen Jong FC Utrecht, met die intensiteit, drive en mentaliteit, gaan we het Telstar zeker lastig maken.”

Bob blikt terug op de thuiswedstrijd, wat volgens hem een moeilijke wedstrijd was. “Ze speelden toen nog 4-3-3, maar het waren toen natuurlijk andere omstandigheden. Door corona was er geen publiek en geen beleving, dus ik denk dat morgen een totaal andere wedstrijd wordt.”

We hebben jullie steun in IJmuiden hard nodig!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...