Home > “Het volgende doel: de eerste ronde ontlopen”
NIEUWS

“Het volgende doel: de eerste ronde ontlopen”

3 mei 2019

Oss is trots op de spelers en de staf van TOP. En terecht, want het seizoen 2018/2019 is tot dusverre historisch succesvol. Het puntenrecord is in speelronde 37 al gesneuveld en het is de tweede keer dat TOP Oss zich op basis van de ranglijst heeft geplaatst voor de Keuken Kampioen Play-Offs. Het hele jaar bivakkeerden de rood-witten in linkerrijtje, alleen FC Twente kreeg minder tegendoelpunten en Nick Olij en Ronald Koeman hielden samen veertien keer de nul.

In de geschiedenisboeken staat nog één hoofdstuk dat verbeterd kan worden; in 1998 is TOP Oss als zevende geëindigd. “Dat betekent dat we zesde moeten worden”, is de logische conclusie van Klaas Wels. Hij zegt het met een knipoog, maar is meteen daarna bloedserieus. “Als dat lukt, hebben we de halve finale bereikt. En dat is na het behalen van de Play-Offs ons volgende doel. We willen de eerste ronde ontlopen.”

Klaas Wels kan tóch een beroep doen op Lion Kaak. Alleen Jordie Briels en Dean van der Sluys zijn er niet bij.

Afhankelijk van Almere City en FC Den Bosch
Om dat te bewerkstelligen moet er vanavond in elk geval van Helmond Sport gewonnen worden. Daarnaast is TOP afhankelijk van de resultaten op andere velden. Als Almere City op bezoek bij Jong Ajax onderuit gaat óf FC Den Bosch tegen Go Ahead Eagles punten verspeelt, is Wels z’n doel bereikt. “Om 22.00 uur vanavond weten we meer. Daarna gaan we ons richten op de nacompetitie.” Ook Jong PSV, dat in eigen huis Telstar ontvangt, kan nog achterhaald worden, maar zij dingen niet mee om de prijzen.

Toch mét Lion Kaak
In Helmond kan Wels toch een beroep doen op Lion Kaak. Het leek erop dat de middenvelder het niet zou redden, maar hij is fit genoeg om af te reizen naar stadion De Braak. Net als Nick Olij, die na zes weken terugkeerde op het trainingsveld. “Daar ben ik echt heel blij mee, maar voor hem komt dit duel te vroeg. Hij is woensdag pas ingestroomd. Dat Nick het daar zelf niet mee eens is, is een goed signaal. Het tekent zijn drive.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...