Home > “Het vertrouwen is alleen maar gegroeid”
NIEUWS

“Het vertrouwen is alleen maar gegroeid”

2 november 2018

Drie dagen geleden stonden Klaas Wels en z’n mannen in het Olympisch Stadion voor het treffen met AFC. Bekerwedstrijden zijn altijd bijzonder, maar deze was helemaal speciaal. Vanwege de locatie én het veld. “Het leek op waterballet. Van voetbal was nauwelijks sprake en de geluksfactor kreeg een grote rol”, blikt de trainer drie dagen terug.

“Er is maar één ding dat ik de jongens kan verwijten: we hebben de kansen in de eerste helft niet afgemaakt.”

Hij baalt van het verlies, zoals ie van elke nederlaag doet. Toch heeft Wels ook een positief gevoel eraan overgehouden. “Het vertrouwen in mijn ploeg is alleen maar gegroeid. Na de 1-5 zege op N.E.C. Nijmegen heb ik niets, maar dan ook niets van onderschatting kunnen bespeuren. Daarnaast heeft iedereen veel arbeid en energie in de wedstrijd gelegd. Er is maar één ding dat ik de jongens kan verwijten: we hebben de kansen in de eerste helft niet afgemaakt.”

Taai FC Eindhoven
TOP Oss heeft de naam van een stugge ploeg, want we geven amper wat weg. De organisatie staat als een huis. FC Eindhoven kan er ook wat van. Ook al staan ze 17e, zij hebben er pas 14 tegentreffers om de oren gehad. “Daarnaast presteren ze goed tegen hoger aangeslagen teams. Ze hebben van N.E.C. en Jong Ajax gewonnen en gelijkgespeeld tegen FC Twente en Roda JC. Dit geeft aan dat ze kwaliteiten hebben en ze zullen voor een resultaat naar Oss komen.”

Grote kerel zijn
Wels zag in Amsterdam dat Lorenzo Piqué de rode kaart getoond kreeg, maar deze is een dag later weer geseponeerd. Hij is er dus gewoon bij. Daarnaast hadden Dennis Janssen (enkel), Philippe Rommens (heup) en Bryan Smeets (bovenbeen) fysieke ongemakken. Toch lijken ze ‘gewoon’ mee te kunnen doen. “We hebben minder tijd om te herstellen dan FC Eindhoven, maar we moeten grote kerels zijn. Doorgaan en anders hebben we goede vervangers achter de hand.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“Ik kijk er naar uit”

Ontmoetingen tussen FC Den Bosch en TOP Oss zijn altijd speciaal, maar veel mooier dan vanavond kun je de derby niet krijgen. Het is een treffen tussen de nummer één en de nummer zes...