Home > Het podium is voor: School for Youth
BUSINESS
Het podium is voor: School for Youth
30 november 2018

Samen met maatschappelijk hoofdsponsor Hendriks Bouw & Ontwikkeling bieden we tweewekelijks het podium aan een goed doel. Rondom de thuiswedstrijd tegen Roda JC is dat: School for Youth.

Stel je voor dat er een oorlog of crisis geweest is in je eigen omgeving, wil je dan vertrekken naar ver weg en alles achterlaten wat vertrouwd is? Of blijf je liever, om te werken aan wederopbouw en een eigen toekomst dichtbij!

Niemand wil vluchteling zijn. Ook niet de mensen die nu op zoek gaan naar een betere toekomst om armoede na een oorlog of crisis te ontvluchten. Schools For Youth (SFY) begrijpt dat en ook begrijpt zij dat zomaar geld geven of opvangen niets oplost. SFY gelooft juist in de eigen verantwoordelijkheid, in het eigen kunnen van jongeren en ondernemers ter plaatse. Daarom leert SFY jongeren in gebieden waar een oorlog of crisis heeft gewoed een vak. Zo kunnen zij blijven en mee helpen hun land en eigen toekomst weer op te bouwen.

SFY werkt daarvoor samen met lokale scholen en ondernemers. Zij ondersteunt lokale scholen, met o.a. gebouwen en speciale lesprogramma’s. Daarmee krijgen leerlingen een vakopleiding en begeleiding, onder andere bij het verwerken van de oorlogstrauma’s. Ook ondersteunt SFY lokale ondernemers met microkredieten. Deze ondernemers bieden de leerlingen van SFY een baan waarmee zij zichzelf en hun familie uit de armoede bevrijden. Zo bouwt SFY mee aan de wederopbouw van een stabiele samenleving dichtbij.

Meer info: www.schoolforyouth.nl

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...