Home > Het omgegooid roer stuurt helaas niet op punten af
NIEUWS
Het omgegooid roer stuurt helaas niet op punten af
14 oktober 2022

Na een eerste helft waarin weinig volgens plan verliep, gooide trainer Kristof Aelbrecht het roer rigoureus om in Eindhoven. Dat leverde een tweede helft op die een stuk sprankelender was, mede dankzij een vroege aansluitingstreffer van Toshio Lake. Maar voor punten in Oss bleek het helaas niet genoeg: 2-1.

Doelpuntmaker Toshio Lake was dichtbij een gelijkspel maar vond de paal op zijn pad

De eerste helft begon pijnlijk voor de Ossenaren. Pas twee minuten waren er verstreken toen FC Eindhoven met een keurig uitgespeelde aanval Charles Andreas Brym bereikte. Die ronde beheerst af en trapte de 1-0 tegen de touwen. Daarop volgde een fase waarin er door beide ploegen stevig geknokt werd in het Jan Louwers Stadion. Zowel Kyvon Leidsman als Collin Seedorf hadden na een kwartier al een gele kaart te pakken.

Dat rauwe spel was in eerste instantie wel een stuk effectiever aan Eindhovense zijde. Evan Rottier beukte zichzelf na ruim een half uur met de schouder langs de Osse defensie, waarop hij de bal Brym op een presenteerblaadje aanbieden kon. Die verdubbelde de score voor de thuisploeg zonder aarzelen. De rood-witten hadden lang moeite daar iets tegenover te stellen.

Snelle aansluitingstreffer na rust
In de rust besloot trainer Kristof Aelbrecht het daarom over een heel andere boeg te gooien. De vijfmansdefensie werd een man terug geschaald, en maar liefst drie kersverse aanvallers moesten voor offensief elan zorgen: Roshon van Eijma, Kyvon Leidsman en Richonell Margaret verlieten het veld voor Toshio Lake, Delano Ladan en de van een blessure teruggekeerde Joep van der Sluijs. Het wierp secondes na het fluitsignaal al vruchten af. Toshio Lake stond nog gene minuut in het veld toen hij de bal achter keeper Nigel Bertrams schopte: 2-1. Wat in de eerste helft nog deerniswekkend leek, bleek ineens weer een echte wedstrijd te zijn geworden.

TOP Oss zette vervolgens stevig druk, en in de 65ste minuut stevende een doorgebroken Joshua Sanches op het Eindhovense doel af. Seedorf werkte hem naar de grond, en kreeg zijn tweede gele kaart gepresenteerd door arbiter Debeuckelaere. Met elf tegen tien zag Aelbrecht genoeg reden om de ploeg nog wat aanvallender te maken, en centrale verdediger Milan Hilderink naar de kant te halen ten faveure van middenvelder Thomas Beekman.

Het spel speelde zich daarna vrijwel exclusief af op de Eindhovense helft, maar een doelpunt leverde het niet op. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd was Lake op een haar na opnieuw trefzeker, door een vrije trap op de paal te krullen. Fraai, maar ook dat leverde niets op. Dat de jacht op een gelijkmaker geen seconde stillag, maakte het uiteindelijk alleen maar zuurder dat deze vruchteloos bleef.