Home > “Het niveau op trainingen is écht hoog”
NIEUWS

“Het niveau op trainingen is écht hoog”

14 december 2018

Na het verlies tegen Roda JC was de buitenwacht positief over het spel in de eerste helft, maar was Klaas Wels uiterst kritisch. Na de 1-0 nederlaag bij Jong Ajax was dat juist andersom. Dat had vooral te maken met de tactische uitvoering. “Ik was niet tevreden, laten we dat voorop stellen. Dat ben ik nooit als we verloren hebben. Maar ik denk dat sommige mensen dit Jong Ajax onderschat hebben.”

Klaas Wels bedankt het meegereisde publiek in Amsterdam.

De trainer beaamt dat de Amsterdammers beter waren, maar zag zijn plannetje nog bijna slagen. “We wilden lang in de wedstrijd blijven en proberen om in de tegenstoot te scoren. Dat is twee keer bijna gelukt. Natuurlijk hadden we het aan Nick (Olij red.) te danken dat het slechts bij 1-0 bleef, maar daardoor gingen we er wel bijna stiekem met een puntje vandoor. En maakt me echt niet uit op welke manier we dat doen.”

Periodeperikelen?
Ondanks de twee nederlagen heeft TOP Oss nog altijd de minst gepasseerde defensie, staan we nog steeds vijfde op de reguliere ranglijst en derde in de periodestand. Met nog drie duels in deze periode te spelen, is er dus een boel te winnen. Wels reageert nuchter als altijd. “We hebben minimaal twee zeges nodig om mee te blijven doen. Dus ik kijk pas naar de stand als we winnen. Anders is het niet interessant.”

Verwachtingen
Terug naar de buitenwacht. Zij vinden dat Helmond Sport verslagen móet worden. TOP Oss is favoriet. Vindt de oefenmeester deze verwachtingen terecht? “Ik ben het daar mee eens. Zonder dat ik geringschattend over de tegenstander wil doen. Het is reëel. Maar als we tegen FC Den Bosch of Go Ahead Eagles zouden spelen, gaan we ook voor de zege.”

Wels zelf verwacht dat het speelveld vanavond klein zal zijn, maar heeft er vertrouwen in dat zijn mannen een weg naar het doel weten te vinden. “Het wordt niet makkelijk, maar we zijn er wel toe in staat. Deze week hebben we écht een hoog niveau gehaald op de trainingen.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Programma voorbereiding 2019/2020

De eerste tegenstanders in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn bekend. TOP Oss oefent onder meer tegen Eredivisionisten Willem II en RKC Waalwijk en de degradanten Excelsior en De...

Tim Keurntjes vertrekt bij TOP Oss

Tim Keurntjes gaat op zoek naar een nieuwe club. De 28-jarige linkspoot vertrekt na een seizoen uit Oss. De Doetinchemmer, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de...