Home > “Het maximale is er nog niet uitgehaald”
NIEUWS
“Het maximale is er nog niet uitgehaald”
29 november 2019

Na drie achtereenvolgende verloren wedstrijden in de competitie kan er worden gezegd dat TOP Oss in een mindere periode zit. De grootste klap voor het team van Klaas Wels was toch wel afgelopen vrijdag. MVV won in eigen huis met 4-0, maar dat was een redelijk geflatteerde uitslag. Zo zag de oefenmeester dat zelf ook.

“Er staat 4-0 op het bord, dus uiteindelijk staat er wat er staat. In een wedstrijd die wij met 4-0 verliezen, hebben wij 53% balbezit. Dat betekent dat je qua veldspel ten opzichte van heel veel ploegen in deze competitie gelijkwaardig kunt zijn.”

Door: Teun Bloem

“Ik zie vooruitgang in fitheid en in het spel aan de bal”

Cruciale gebieden

De trainer van TOP Oss kijkt teleurgesteld terug op de wedstrijd tegen de Limburgers. Hij ziet dat zijn team momenteel nog niet scherp genoeg is in de cruciale gebieden in het veld. “Uiteindelijk is het feit dat we op dit moment het net niet makkelijk weten te vinden, terwijl we daar wel mogelijkheden en kansen voor krijgen. Ik heb namelijk in de eerste helft in de uitwedstrijd tegen MVV vier goede kansen van ons gezien. Daarnaast zie ik ook dat de tegenstander op dit moment te gemakkelijk weet te scoren bij ons.”

Vooruitgang

Daarentegen ziet hij wel vooruitgang in zijn team. “Ik zie vooruitgang in fitheid en in het spel aan de bal, maar het is nog te wisselvallig.” Helaas kan hij nog niet de vinger op de zere plek leggen. Hij benadrukt dat het niet dezelfde persoon of hetzelfde aspect is waar het fout gaat, maar dat het iedere keer iets anders is. “Het feit is dat hetgeen wat we doen tot op dit moment onvoldoende oplevert met betrekking tot resultaat wat iedereen heel graag wil.”

Resultaat halen

Vanavond staat er een lastige wedstrijd op het programma. Trainer Klaas Wels aanschouwt FC Eindhoven dan ook als een goed voetballende ploeg, maar ziet de kansen voor TOP zeker niet minder in. “Als wij het veldspel wat we kunnen spelen en hebben laten zien, kunnen combineren met het opvoeren van ons scorend vermogen en het aantal tegendoelpunten kunnen verminderen, denk ik dat er zeker een resultaat tegen FC Eindhoven in zit.” De Eindhovenaren hebben de afgelopen zes uitwedstrijden in de competitie allemaal verloren. Een statistiek waar Wels graag een zevende wedstrijd van wil maken. “Dat betekent dat wij resultaat hebben behaald. Dit is iets waar we voor gaan en we gaan ervan uit dat dit gaat lukken.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...