Home > Het is tijd voor de wedstrijd van het jaar!
NIEUWS

Het is tijd voor de wedstrijd van het jaar!

2 april 2021

Eindelijk is het weer zover: Het is tijd voor de wedstrijd van het jaar! De ploeg van Klaas Wels mag het gaan opnemen tegen de grote rivaal FC Den Bosch. Uiteraard wil Klaas Wels met zijn team de punten mee naar Oss nemen en zorgen voor een enorme blijdschap bij de fans.

Goede start 4e periode

Als het aan onze trainer ligt neemt zijn ploeg de punten mee naar Oss, waarmee er een vervolg zal worden gegeven aan de laatste wedstrijden. “Als we morgen de drie punten weten binnen te slepen doen we goede zaken op de ranglijst en in de 4e periode. Dat zou ook een enorme boost geven voor de rest van de periode.”

 “Het ontdoet de derby van veel rivaliteit, sfeeracties en gezang. Ik vind altijd dat de supportersgroepen de derby nog meer tot leven brengen en dat gaan we zeker missen tijdens de wedstrijd!”

Foto’s: Bert van Berkum

Derby

Voor Klaas Wels en zijn mannen wacht er een duel met de grote rivaal. Een belangrijk duel die, zeker gezien de spanningen, een wedstrijd op zich genoemd kan worden. “Dat is het absoluut, want FC Den Bosch haalde afgelopen maandag ook een hoog niveau tegen Go Ahead Eagles. Op dit moment zijn we vooral met onszelf bezig en zijn we er bewust van dat deze wedstrijd heel belangrijk is voor de supporters en sponsoren. Bij een overwinning op de grote rivaal doen we niet alleen onszelf daar een enorm plezier mee, maar ook de supporters die met spanning de wedstrijd zullen volgen. Het is één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen en ook voor hen willen we heel graag een goed resultaat neerzetten.”

Wels onderstreept nog maar eens dat het zonde is dat de supporters dit seizoen, maar ook met name in deze belangrijke wedstrijd, niet van de partij kunnen zijn vanwege de coronamaatregelen. “Het ontdoet de derby van veel rivaliteit, sfeeracties en gezang. Ik vind altijd dat de supportersgroepen de derby nog meer tot leven brengen en dat gaan we zeker missen tijdens de wedstrijd!”

Krachten FC Den Bosch

Als het aan de oefenmeester zelf ligt, is het grootste gevaar aan de kant van FC Den Bosch het aanvalsduo Postema en Hornkamp. “Het aanvalsduo van FC Den Bosch is van een hoog niveau die het iedere tegenstander moeilijk kan maken. Ze zijn beiden zeer doelgericht, agressief aan de bal, in het bezit van scherpe loopacties en ze maken regelmatig een goal. Voor ons is het de taak om dat te bestrijden en hen van scoren af te houden!”

Dolgraag winnen

Aan het enthousiasme van de trainer valt te horen dat hij zin heeft om samen met zijn ploeg te gaan knallen. “Uiteraard heb ik zin in de wedstrijd. Het is een prachtig affiche waar we zeker naar uit kijken. Ik heb het volste vertrouwen in mijn ploeg! Iedereen kent het belang van de wedstrijd en de neuzen staan dezelfde kant op.

Afwezigen

Klaas Wels mist maar liefst negen spelers in het duel tegen FC Den Bosch. Zeven spelers zijn geveld door een blessure in de naam van Ruben Roosken, Grad Damen, Dean Guezen, Sjoerd Overgoor, Lars Hutten, Giovanni Büttner en Evan Rottier. Helaas moeten Jan Lammers en Lorenzo Pique het duel missen vanwege een schorsing.

“Iedereen kent het belang van de wedstrijd en de neuzen staan dezelfde kant op.”

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...