Home > “Het is aan ons om het publiek stil te krijgen’’
NIEUWS
“Het is aan ons om het publiek stil te krijgen’’
15 april 2022

Vandaag staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen De Graafschap op het programma. In alle eerdere edities hebben we er niet vaak gewonnen. Echter zijn de Superboeren dit seizoen zeker niet onaantastbaar. De laatste weken draait het niet op volle toeren. Mede hierdoor is iedereen binnen TOP Oss ervan overtuigd dat er een resultaat gehaald kan worden. Dit omdat er over de vorm van de Ossenaren niet geklaagd mag worden. De wedstijd begint om 20:00 uur en is live te volgen via ESPN3.

Een weerzien met Peter Bijvelds

Foto’s: Bert van Berkum

Jong PSV

“Je hebt een wedstrijdplan en na zes minuten kan je die in de prullenbak gooien’’, zegt Bob Peeters. Hiermee blikt hij terug op de wedstrijd tegen Jong PSV, waar in de zesde minuut een rode kaart werd gegeven aan Dennis Vos. Natuurlijk kan een rode kaart voor een tegenstander als voordeel gezien worden, mocht het niet zo zijn dat het wedstrijdbeeld hier compleet door verandert en de vooraf gemaakte plannen eigenlijk niet meer van toepassing zijn. Dit was tegen de beloften van Jong PSV ook het geval. Bob vindt dat zijn mannen goed gehandeld hebben, “in zo’n situatie moet je het zakelijk en professioneel uitspelen. Dit hebben we dan ook gedaan en Kyvon maakte op het goede moment de 2 – 0’’, zegt de trainer met een lach op zijn gezicht.

Thuiswedstrijd

In de thuiswedstrijd speelde de Ossenaren helemaal geen slechte wedstrijd. Toch werd er met 0 – 3 verloren, echter geeft dit volgens onze trainer een vertekend beeld. “We begonnen goed, zaten beter in de wedstrijd en kregen de betere kansen, uit een counter scoort Opoku de 0 – 1’’, aldus Bob. TOP Oss leek de wedstrijd alsnog naar zich toe te kunnen trekken, helaas bleef het doelpunt uit. De Graafschap scoorde echter nog wel twee keer, waardoor er na 90 minuten een geflatteerde eindstand op het scorebord stond. “Het is een lastig team om tegen te spelen, misschien dat dit seizoen een teleurstellende is maar tegen FC Volendam en FC Emmen verdienden ze meer dan ze uiteindelijk kregen, dit tekent hun seizoen’’, zegt onze trainer.

Opvallende statistiek

De Graafschap weet dit seizoen meer punten te sprokkelen tijdens uitwedstrijden als bij thuiswedstrijden. Dit is een zeer opvallende statistiek maar volgens Bob mag je dit niet als een voordeel zien: “Ik denk dat er door de trainerswissel een andere spirit in het team zit, je ziet namelijk dat bepaalde spelers die eerst niet speelde nu wel spelen, die zijn extra gedreven.” Onze trainer heeft wel een vermoeden waardoor de resultaten in thuiswedstrijden van De Graafschap zo tegenvallen. “Als je in ‘the Winning Mood’ bent is publiek een extra kracht, ze helpen je en de sfeer is goed. Verlies je een aantal keer achter elkaar komt er toch rumoer en dat levert extra druk op, dit kan een belangrijke factor zijn’’, aldus de trainer van de Ossenaren.

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen De Graafschap zonder Mees Gootjes, Jan Lammers en Stephen Buyl moeten stellen. De spelers moeten het duel aan zich voorbij laten gaan. De wedstrijd staat onder leiding van Marc Nagtegaal

Voorbereiding is het halve werk!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – Willem II

Voorbeschouwing TOP Oss – Willem II

Vandaag is het weer tijd voor een Brabantse derby. Het Willem II van trainer Kevin Hofland komt op bezoek in Oss. De wedstrijd zal om 21.00 uur worden afgetrapt in het Frans Heesen...