Home > “Het goede spel moet omgezet worden in resultaat”
NIEUWS

“Het goede spel moet omgezet worden in resultaat”

5 december 2020

Klaas Wels was na het 0-0 gelijkspel tegen NAC Breda niet ontevreden. Zijn ploeg liet in eigen stadion zien, gelijkwaardig te zijn aan een hoogvlieger van de competitie. Wederom een wedstrijd die vertrouwen geeft en smaakt naar meer. Vandaag reist de selectie af naar Wijdewormer, om het op te nemen tegen Jong AZ.

Een gelijkspel tegen NAC Breda wordt door velen gezien als een prima resultaat. Echter kijkt het kritisch oog van de trainer ernaar en weet dat de volle buit pas écht telt. “In de aanval vond ik dat we soms wat onzorgvuldig waren. Dat was in de tweede helft al wat beter, wat voor de rust geen kansen werden, werden in de tweede helft wel kansen. Maar nu moeten we er nog voor zorgen dat die kansen doelpunten worden.” Klaas Wels heeft ondanks dat een wedstrijd gezien, waarin zijn ploeg goed voetbal op de mat heeft gelegd. Dat is natuurlijk een fijn gegeven: “We stonden over het algemeen redelijk solide. Op de momenten dat we de bal hadden kwamen we tot heel behoorlijk positiespel. We wisten kansen te creëren. Het zure is dat we uit dat goede voetbal nog té weinig scoren. We moeten dus meer creëren en dwingender zijn in die momenten.”

Ruben Roosken in actie tegen NAC.

Foto’s: Bert van Berkum

Contractnieuws
Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Kyvon Leidsman zich voor twee jaar committeert aan TOP Oss. Een mooie stap voor hem en natuurlijk mooi voor TOP Oss! “We zijn er blij mee dat we Kyvon aan onze club kunnen binden. Wij zijn echt een club waarin jonge jongens de kans krijgen om hun eerste stappen in het betaald voetbal te zetten. Wat dat betreft maken we nu een enorme ontwikkeling door. Denk aan jongens als Ruben Roosken, Dean Guezen en dus Kyvon Leidsman. Wat dat betreft is het dus ook niet heel onlogisch dat het allemaal even duurt voordat het in elkaar valt. Maar natuurlijk koppelen we er ook prestaties aan, het gaat uiteindelijk natuurlijk om winnen. Maar des te knapper vind ik het van de ploeg dat we nu de aanvallende intenties waarmaken.”

Jong AZ
Afgelopen week stond in het teken van de voorbereiding tegen Jong AZ. Een belofte elftal welke vaak moeilijk in te schatten is. Wels: “De laatste twee wedstrijden hebben zij volgens mij een stuk of 22 mensen gebruikt, waarbij wij met een redelijk vaste basis hebben gespeeld. Dat geeft al aan dat het moeilijk in te schatten is.” De hoofdmacht van AZ heeft een druk programma met onder andere Europees voetbal. Hierdoor is beroep gedaan op enkele jonge spelers, dus wie Wels precies kan verwachten is altijd een vraag. Echter weet hij één ding wel zeker: “AZ speelt in de top van Nederland en daar leiden ze hun spelers dus ook voor op. Dat er kwaliteit tegenover ons staat is dus een ding wat zeker is. Echter is het een jonge ploeg, wat zal betekenen dat wij op bepaalde plekken meer ervaring zullen hebben.” Natuurlijk is het voor de hoofdtrainer van TOP zaak om naar zijn eigen ploeg te kijken en wat dat betreft heeft hij er alle vertrouwen in! “We moeten het goede gevoel uitbouwen door op dezelfde manier te spelen, druk te zetten, op te bouwen en aan te vallen. Dat moeten we gaan koppelen aan resultaat. Wij zijn TOP Oss en waar we spelen willen we resultaat halen.”

Blessures
Grad Damen, Mart Remans, Philippe Rommens en Sjoerd Overgoor zullen er helaas niet bij zijn in Alkmaar.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP OSS – TELSTAR

Helaas is het TOP Oss afgelopen zondag niet gelukt om de zesde overwinning op rij te boeken en daarmee een nieuw clubrecord neer te zetten. Nu is het aan de ploeg van Klaas Wels de taak...