Home > Het gewicht dat aan de derby gegeven wordt is goed bekend
NIEUWS
Het gewicht dat aan de derby gegeven wordt is goed bekend
2 februari 2023
Op de juist manier opportunistisch spelen en voor elkaar strijden, dat is het recept volgens Marcel van der Sloot om de derby te winnen. “We kunnen alleen succesvol zijn als we het als team doen.”

Niemand hoeft aan Marcel van der Sloot uit te leggen welk gewicht er aan de derby met Den Bosch gegeven wordt in de oostelijke hoek van Brabant. “Ik heb de luxe gehad ‘m zelf in het verleden een aantal keer te spelen. Ik weet hoe belangrijk het is voor de de supporters”, beaamt de interim hoofdtrainer en topscorer aller tijden van de Ossenaren.

Sfeer
Ook aanvoerder Rick Stuy van den Herik heeft er al verschillende mogen beleven. “Deze wedstrijd is niet alleen voor de supporters de mooiste, ook voor ons”, vertelt hij. “Je merkt gewoon dat er een aparte sfeer omheen hangt. Dit zijn de mooiste wedstrijden om te spelen, zo simpel is het.” Uit zijn persoonlijke historie staan er twee nog bijzonder helder voor de geest. “De allereerste, omdat je dan al vrij snel duidelijk gemaakt dat dit dé wedstrijd is. Het was een uitwedstrijd, en we wonnen met 0-1. Een doelpunt van Opoku. De eerste keer zo’n wedstrijd spelen is hartstikke mooi. Zo’n sfeer maak je nou eenmaal niet elke week mee.”

De tweede die vooraan in zijn geheugen ligt is recenter. Vorig seizoen, toen Lion Kaak in de slotminuten van de wedstrijd de bal op de wreef nam en deze op onnavolgbare wijze de touwen in peerde. “Als je ‘m zo wint, dat is het allerlekkerste”, blikt hij terug. “Ik teken ook voor een 3-0 hoor”, zegt hij met een lach. “Maar de emotie die dan loskomt is iets heel bijzonders.”

Nieuwe aanwinsten
In de afgelopen week moesten een aantal spelers daar nog snel over worden bijgepraat. Op de dag van de transferdeadline sleepte TOP immers nog drie versterkingen binnen: de veelzijdige aanvaller Thijs van Leeuwen kwam over van FC Twente, verdediger Vasilios Pavlidis wordt de rest van het seizoen gehuurd van AZ, en in diezelfde periode versterkt Job Schuurman het keepersgilde.

Ook zij proefden op de valreep dus de sfeer waarin Oss naar de wedstrijd toe leeft. “We proberen ons er zo goed mogelijk op voor te bereiden”, aldus coach Van der Sloot. “Zowel om resultaat te halen in de derby als in competitieverband. We willen winnen. En zeker thuis willen we er een wedstrijd van maken. We bereiden ons voor op een fantastisch affiche.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...