Home > “Het gevoel van vertrouwen in elkaar en onszelf is er!”
NIEUWS

“Het gevoel van vertrouwen in elkaar en onszelf is er!”

5 oktober 2020

Afgelopen week kwam het vervelende nieuws naar buiten dat er geen supporters meer welkom zijn bij de wedstrijden. Dit raakt de sportwereld, maar natuurlijk moeten we door! FC Dordrecht staat op het programma en drie punten zullen ontzettend welkom zijn in Oss.

Terugkijkend op het duel tegen MVV is Klaas Wels natuurlijk teleurgesteld in het resultaat. “Ik denk dat we zestig minuten lang minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander waren. De 1-0 was de beslissing in de wedstrijd. Natuurlijk zijn er genoeg leerpunten mee te nemen uit deze wedstrijd. Maar dat zeggen we heel vaak, die leerpunten moeten verwezenlijkt worden in resultaat. Hoe sneller dit gaat, hoe beter we als team gaan worden.”

Foto’s: Bert van Berkum

Naast de teleurstellende uitslag op het scorebord, was er nog een dieptepunt tegen MVV: middenvelder Grad Damen werd per brancard van het veld gedragen. Er was nog niet meteen bekend wat de ernst van de blessure is. Inmiddels is duidelijk dat hij er maanden uitligt. Wels: “Allereerst is dat heel vervelend voor Grad, maar daarnaast ook voor ons als team. Hij is een heel bruikbare kracht op het middenveld.” Deze leegte zal dus opgevuld moeten worden. Klaas Wels maakt geen opstelling waar hij geen vertrouwen heeft en weet dus ook hoe hij zal gaan starten om te winnen tegen de Dordtenaren. Hoewel zij momenteel de 19e plek bezetten, moet ook deze tegenstander niet onderschat worden. Klaas Wels: “Zij hebben afgelopen week een prima overwinning geboekt op Jong AZ. Zij hebben een goed middenveld, voorin snelheid en jongens met een individuele actie. Dat ziet er goed uit.” Dat er kansen liggen tegen FC Dordrecht weet de oefenmeester zeker. Dit zou volgens hem net zo’n open wedstrijd kunnen worden als die tegen SC Cambuur. Zijn verklaring: “FC Dordrecht is een ploeg die graag druk vooruit wil spelen en wilt voetballen. Op het moment dat een ploeg dat doet, gaan ze ook ruimte weggeven”, vertelt Wels, die met vol vertrouwen naar de wedstrijd toewerkt en ook realistisch blijft: “We gaan uit van onze eigen kwaliteiten. Ik denk dat degene die de eerste goal maakt een goede kans heeft om de wedstrijd te winnen. Ik heb het gevoel dat er het volledige vertrouwen is vanuit de groep, in elkaar en in onszelf.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss wint derby met overmacht 2-0

Het was echt een hele periode geleden dat we de Bossche rivalen hadden verslagen. Op een druilerige dinsdagavond in oktober 2020 was het dan weer zo ver! We versloegen op zeer verdiende...