Home > “Het gaat om de cruciale gebieden.”
NIEUWS

“Het gaat om de cruciale gebieden.”

6 december 2019

De afgelopen weken heeft Klaas Wels een TOP Oss zien voetballen dat met vlagen goed was. Meer balbezit dan MVV, meer scoringskansen voor rust bij NEC, maar ze slaagden er toch niet in deze wedstrijden te winnen. “We creëren kansen, maar geven daartegenover ook teveel kansen weg”, verklaart Wels.

Afgelopen vrijdag viel het de goede kant op voor de Ossenaren. Een 3-1 overwinning op FC Eindhoven brengt natuurlijk de broodnodige drie punten met zich mee, maar brengt ook weer een stukje extra vertrouwen in de ploeg.

Door: Lotte van den Eertwegh

“Ik geloof niet zo in pech en geluk. Ik denk dat je heel veel dingen zelf afdwingt.”

Verbetering

“Het spel wat ik afgelopen vrijdag heb gezien begint te lijken op dat wat ik graag wil zien, maar het moet nog veel beter.” Wels heeft zijn ploeg van minuut 1 tot minuut 93 zien strijden voor de winst, wat hem een goed gevoel geeft, maar het team is volgens hem nog niet op de top van zijn kunnen. “Voor rust heb ik drie grote kansen voor FC Eindhoven geteld. Ook hebben wij in de eerste 45 minuten, buiten de doelpunten om, vier kansen gehad die niet werden benut. Dat is iets wat we moeten verbeteren. Het gaat om de cruciale gebieden.”

Geloof

“Ik geloof niet zo in pech en geluk. Ik denk dat je heel veel dingen zelf afdwingt.” Als voorbeeld van deze uitspraak neemt Klaas Wels het tweede doelpunt van de wedstrijd tegen FC Eindhoven. “Piqué legt een vallende bal in de ruimte, Cas Peters duelleert en Giovanni Büttner gelooft op zijn beurt weer in Cas. Door een fout van FC Eindhoven staat Büttner drie seconden later één op één met de keeper waardoor hij zijn eerste goal in het betaald voetbal scoort.” Wels geeft toe dat die fout van de Eindhovenaar natuurlijk wel een beetje geluk is, maar dat dwingt zijn ploeg zelf af. “Die bal van Lorenzo valt misschien negen van de tien keer niet goed, maar doordat zijn teamgenoten erin geloven scoor je uiteindelijk wel een doelpunt.”

Volgend duel

Veel tijd om te genieten van deze driepunter is er niet voor de Ossenaren. Het programma gaat gewoon door en zoals Wels zelf zegt is hij vanaf het laatste fluitsignaal alweer bezig met de volgende wedstrijd die gewonnen moet worden. “Almere City FC is een prima ploeg met ervaring, snelheid en opbouwend vermogen. In feite zit die ploeg goed in elkaar”, aldus Klaas Wels. Echter zit het de laatste paar wedstrijden tegen voor de ploeg uit Almere en is de trainer van TOP Oss zich ervan bewust dat zij er dus ook op gebrand zijn te winnen. “Aan ons de taak om dat te ontregelen als we de bal niet hebben en om kansen te creëren als we de bal wel hebben.”

De lijn doortrekken

Met goede moed reist TOP Oss af naar Flevoland. Wels: “Ik heb er altijd vertrouwen in, waar en wanneer we ook spelen. We gaan maar voor één ding en dat is de winst.” De trainer zal niet heel veel veranderen aan zijn tactiek ten opzichte van de vorige wedstrijden. “We gaan natuurlijk kijken wat het beste past, zeker met het oog op de tegenstander. Het zal verschillen op nuances, maar in grote lijnen denk ik wel dat je hetzelfde kunt verwachten.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Supporters TOP Oss steunen zorg

Het coronavirus slaat inmiddels ook in Nederland om zich heen. Eerder deze week werden alle mensen met vitale beroepen al bedankt via een groot applaus. Ook als TOP Oss zijnde zijn we...

TOP OSS – FC DEN BOSCH AFGELAST!!!

De derby, TOP Oss - FC Den Bosch, gaat helaas niet door. Dit ivm het Coronavirus.De nieuwe datum is nog niet bekend. Zodra wij meer informatie hebben zullen wij dit via de website en...