Home > Heroïsche overwinning TOP Oss op NEC, 2-1
NIEUWS
Heroïsche overwinning TOP Oss op NEC, 2-1
20 maart 2021

Juist voor de winterstop wist TOP Oss een uitstekende reeks van NEC in Nijmegen af te breken. Gisteren lukte dit opnieuw en was TOP Oss met 2 – 1 op heroïsche wijze te sterk voor de gasten uit Nijmegen.

De Man of the Match, Jan Lammers.

Foto’s: Bert van Berkum

Vroege achterstand!
NEC knoopte onmiddellijk aan bij de uitstekende prestaties en het prima voetbal van de laatste weken. Bij de eerste de beste aanval en balverlies van onze kant was het al raak! Tavsan haalde droog uit 0-1. Dat hielp de gasten met haar behoudende manier van spelen uitstekend in het zadel. Het verdient een compliment aan TOP Oss dat de ploeg na deze tegenvaller niet vertwijfeld bleek maar juist daadkrachtig. Tot aan de pauze ontspon zich een wedstrijd waarbij de gastheren het iets betere van het spel hadden inclusief wat meer dreiging en de gasten de betere kansen. De ruststand was derhalve best wel een  reële afspiegeling van de krachtsverhouding, 0 – 1.

Miraculeus en tegenstrijdig
Tijdens de pauze had onze staf besloten tot een tactische wissel: Kyvon Leidsman verliet de ploeg en Mart Remans ging op zijn positie spelen. Dennis van der Heijden kwam er aan de zijkant bij. TOP Oss haakte aan bij het behoorlijk goede spel van voor de pauze maar was nu ook aanmerkelijk gevaarlijker en dreigender. Het wachten bleef echter op de grote kans en nog beter het doelpunt. Na een uur spelen keerde het tij zich nog verder tegen ons! Arbiter Gerrets zag in een forse charge op het middenveld van Lorenzo Pique aanleiding voor een directe rode kaart. Dat wijzigde plotsklaps het spelbeeld volkomen. TOP Oss hield zich vanaf dat moment met name bezig met het: in de wedstrijd blijven. Dat lukte magistraal goed! Onze aanvoerder Rick Stuy van den Herik was er als de kippen bij om uit de zoveelste rebound situatie te scoren 1-1. In de 80e minuut pakten wij de voorsprong uit de mooiste aanval van de gehele avond. De uiteindelijke voorzet van Ruben Roosken werd door Mart Remans in de kruising van het doel gekopt 2-1.
Wat er daarna nog allemaal gebeurde valt met geen pen te beschrijven. Laten we het erop houden dat het vizier van NEC niet helemaal scherp stond afgesteld…
Zodoende pakten wij  een zwaarbevochten en toch wel heroïsche overwinning op onze gasten uit Nijmegen.

Een goede start van de laatste periode waarin wij volgende week in Eindhoven wederom een strijdbare concurrent treffen!

 

De uiteindelijke voorzet van Ruben Roosken werd door Mart Remans in de kruising van het doel gekopt 2-1.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?