Home > Kristof Aelbrecht over Heracles: “Mooi stadion, mooie uitdaging”
NIEUWS
Kristof Aelbrecht over Heracles: “Mooi stadion, mooie uitdaging”
18 november 2022

Vlak voordat de competitie drie weken stilligt door het WK voetbal, wacht TOP Oss misschien wel de zwaarste tegenstander van dit seizoen. Op Erve Asito treden de Ossenaren op zaterdagavond aan tegen Heracles Almelo, de nummer één van de ranglijst. 

Knipperen met de ogen voor de aanvoerder van de ranglijst, doet trainer Kristof Aelbrecht niet. ‘Mooi’, is een woord dat de trainer juist veelvuldig gebruikt om de aanstaande wedstrijd te omschrijven. “Een mooie wedstrijd, in een mooi stadion. Veel publiek dat erachter zit, spelers met ervaring in de eredivisie; het is zeker een mooie uitdaging.”

Zijn ploeg neemt onderweg naar de koploper in elk geval zelf een mooie opsteker mee. Afgelopen speelronde wonnen de Ossenaren in eigen huis met 2-1 van Jong AZ, het best presterende beloftenteam van het seizoen tot nu toe. Aelbrecht kijkt tevreden terug op de prestatie van zijn pupillen, maar plaatst ook een kritische kanttekening. “In de eerste helft was te zien dat we aan de bal goeie dingen doen. Dat had in de tweede helft meer mogen zijn. We kwamen er toen aan het begin een paar keer goed uit, daarna niet meer.”

Speelsysteem
De oefenmeester wijdt het allemaal niet aan de wijziging van het systeem. TOP speelde weer met vier, in plaats van vijf verdedigers, maar daaraan wil Aelbrecht niet teveel gewicht toekennen. “Vanuit elk systeem kan je tegenstanders bestrijden, ook als dat 3-5-2 is, of 5-3-2, zoals iedereen dat wil noemen”, zegt hij overtuigd. “We hebben in ons vorige duel vaker gescoord dan in veel andere wedstrijden, maar we zijn niet vaker voor de goal geweest. De statistieken wijzen uit dat we in het andere systeem heel veel kansen hebben gecreëerd.”

Logischerwijs houdt hij nog even onder de pet wat de speelwijze in Almelo gaat zijn. Van wat de tegenstander gaat doen denkt hij wel al een duidelijk beeld te hebben. “Ze beslissen graag snel wedstrijden, zeker thuis. Ik verwacht dat ze ons onder druk zullen zetten om de openingsgoal snel te maken, zodat ze hun vertrouwde spel kunnen spelen. In elke linie hebben ze ervaren jongens die het ritme van een wedstrijd kunnen bepalen. Aan ons om daar goed tegenin te voetballen.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...