Home > Hennos Asmelash zit lekker in z’n vel
NIEUWS

Hennos Asmelash zit lekker in z’n vel

8 maart 2019

Het is dit seizoen alles of niets voor Hennos Asmelash. De huurling van ADO Den Haag kwam de eerste drie duels niet in actie, de volgende acht wel, maar daarna moest hij liefst twaalf wedstrijden toekijken. Zonder één minuut te spelen. Tot vier weken geleden. Tegen MVV Maastricht keerde het 19-jarige talent terug in de basis en sindsdien miste hij juist geen seconde. Hij presteert uitstekend.

 “Ja, het gaat wel lekker. Tegen MVV werd ik verkozen tot man of the match en die andere drie duels hebben we niet verloren”, reageert een kalme en zelfbewuste Asmelash. De jongeling speelt met vertrouwen. Hij is graag aan de bal en niet bang om van achteruit in te dribbelen. “Ik weet dat ik het kan en ik zit lekker in m’n vel. Daardoor durf ik meer risico te nemen.”

Hier is Hennos Asmelash vastberaden op weg om MVV’er Maxime Gunst te passeren.

Middenvelder van origine
Het is niet zo gek dat Asmelash een voetballende verdediger is. Want hij is eigenlijk helemaal geen defensieve kracht, maar een middenvelder. “Bij het eerste elftal van ADO Den Haag ben ik gedebuteerd als rechtsback, omdat er problemen waren op die positie. Dat is een beetje zo gebleven. Voor de trainer en mezelf is het op dit moment fijn dat ik multifunctioneel inzetbaar ben, maar ik zie mezelf in de toekomst toch echt als middenvelder.”

Een rijker man
De basisplaats stemt Asmelash logischerwijs tevreden. Dat is-ie sowieso ook over de tijdelijke overstap naar TOP Oss. “Ik ben pas 19 jaar en woon nu met vier teamgenoten in Veghel. Samen moeten we een huishouden runnen. Dat maakt me een stuk zelfstandiger en hierdoor kan ik me ook op persoonlijk vlak ontwikkelen.”

Op 8 september 2018 maakte Asmelash zijn eerste vlieguren in het rood-wit van TOP. Nota bene tegen FC Twente. In de Grolsch Veste met 26.000 mensen op de banken. “Dat was een prachtige ervaring. Ik kon de lichte spanning al snel omzetten en genieten van de sfeer. En we wonnen ook nog eens. Nu willen we opnieuw laten zien dat we ons met Twente kunnen meten. Om dat voor elkaar te boksen, is het belangrijk dat we gedisciplineerd spelen en vlijmscherp counteren.”

Asmelash tijdens zijn debuut in Enschede. Eenzelfde resultaat zou prachtig zijn.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“Schoonheid telt niet meer”

In september kunnen trainers het zich veroorloven om ondanks een nederlaag tevreden te zijn. In november zouden zij na afloop kunnen zeggen: de volgende keer beter. In februari...

Lion Kaak drie jaar langer bij TOP Oss

Middenvelder Lion Kaak verlengt zijn verblijf bij TOP Oss tot 2022. De 27-jarige nummer 6 gaat zodoende voor zijn derde, vierde en vijfde jaar bij de rood-witten. Kaak kwam in de zomer...