Home > Henk Dijkhuizen gaat vol gas en wil alles winnen!
NIEUWS
Henk Dijkhuizen gaat vol gas en wil alles winnen!
30 januari 2020

Sinds een paar weken zijn er een aantal nieuwe spelers te vinden in Oss. Eén daarvan is Henk Dijkhuizen. De, van origine, Haagse verdediger heeft al heel wat minuten gemaakt in het rood-witte shirt, in de korte tijd dat hij bij de club zit.

Als vijfjarig jongetje begon Dijkhuizen bij de pupillen van SVV Scheveningen. Al gauw hadden ze in de smiezen dat hij een stapje voor was op de rest. Daardoor werd hij twee jaar later al naar Feyenoord gehaald. Van de ene Rotterdamse club naar de andere, op zijn zestiende belandde Henk Dijkhuizen namelijk bij Sparta. Bij Sparta liep het gesmeerd voor de gemotiveerde speler. Op zijn achttiende al maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. Met later ook Roda JC waar hij vijf jaar actief is geweest, kunnen we wel zeggen dat Dijkhuizen een goede rugzak met ervaring meedraagt.

In de oefenwedstrijden als voorbereiding op de tweede seizoenshelft maakte Dijkhuizen zijn eerste minuten, hier liet hij meteen zien wat hij waard is!

Ervaren kracht
“Eén hoogtepunt heb ik niet, dat zijn er eigenlijk drie. Het moment dat ik debuteerde bij Sparta, promotie met Roda en mijn debuut in Jong Oranje.” De periode van Dijkhuizen bij Jong Oranje was van korte duur, ook wegens blessureleed. Echter is het natuurlijk mooi om twee interlands op je naam te hebben! “Er zijn zoveel talenten binnen Nederland, dus met een blessure raak je dan al snel uit beeld. Maar het is natuurlijk fantastisch om te zeggen dat ik even samengespeeld heb met Promes en Aké.”

Tijdens zijn tijd bij Roda JC veranderde er het een en ander voor Dijkhuizen. Limburg was niet om de hoek en verhuizen was de volgende stap die gepaard ging met zijn transfer naar het zuiden. Dit heeft uiteindelijk goed uitgepakt voor hem, want zelfs naar Oss reist hij nog op en neer vanuit Limburg. “Het was in het begin wel even wennen, maar inmiddels hebben we zelfs een huis gekocht. Het is gewoon lekker rustig in Limburg en je hebt letterlijk en figuurlijk meer ruimte.”

Leiderschap
Buiten een mooie plek om te wonen heeft Dijkhuizen natuurlijk ook veel ervaring overgehouden aan zijn tijd bij Roda. “Bij Roda ben ik ook een tijdje aanvoerder geweest. Dat is iets wat altijd wel in mij heeft gezeten denk ik”, vertelt de verdediger. “Als ik iets vind, dan zeg ik het meestal wel. Als je open en eerlijk naar elkaar bent, kom je denk ik verder dan dat je elkaar alleen maar schouderklopjes geeft. Met het aantal jaar ervaring wat ik nu heb, vind ik ook wel dat ik af en toe mijn verantwoordelijkheid moet nemen.”

Na een half jaar zonder club te hebben gezeten, is Henk Dijkhuizen nu weer in zijn element bij TOP Oss. “Het is eigenlijk best snel gegaan, mijn gevoel was goed bij deze club.” Voor Dijkhuizen telt vooral dat hij weer wekelijks op het veld kan staan en hij is blij dat in Oss te kunnen doen. “Ik wil wekelijks op het veld laten zien dat ik gewoon vol gas wil gaan en alles wil winnen.” Vrijdag is voor hem een weerzien met zijn oude club, maar natuurlijk hoopt Henk dat hij met TOP Oss drie punten binnensleept.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?