Home > Helmond Sport en TOP Oss houden elkaar na late treffer in evenwicht: 1-1
NIEUWSTOPIC
Helmond Sport en TOP Oss houden elkaar na late treffer in evenwicht: 1-1
15 september 2023

Het was een bijzondere avond in Helmond. Na ruim negentig minuten voetbal, twee doelpunten en drie stakingen, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een gelijke stand. Na een eerste helft zonder doelpunten kwam Helmond Sport vroeg in het tweede bedrijf op voorsprong. De prachtig binnengeschoten gelijkmaker kwam in minuut negentig van de voet van Delano Ladan.

Na één weekeinde zonder competitievoetbal besloot de vandaag geschorste Ruud Brood om zijn ploeg op drie plaatsen te wijzigen. Arthur Allemeersch, Joshua Eijgenraam en Jonathan Mulder moesten hun plek afstaan ten faveure van Joshua Zimmerman, Giovanni Korte en Thijs van Leeuwen.

Het was de thuisploeg die wat scherper aan de wedstrijd leek te beginnen. Helmond Sport aanvaller Joeri Schroijen mocht dan ook aantekenen voor de eerste echte kans. De bal kwam via een korte corner voor zijn voeten, waarna Mike Havekotte de bal knap uit het doel wist te houden. Tien minuten later was het wederom de Osse doelman die een openingstreffer wist te voorkomen. Na de sterkere openingsfase van Helmond Sport kwam TOP Oss halverwege de eerste helft wat beter in de wedstrijd. Giovanni Korte kwam even later door via de linkerflank en wist de terug te leggen op Thijs van Leeuwen. Het schot van de middenvelder werd echter gestopt door doelman Wouter van der Steen. Na vijfenveertig minuten en een weinig enerverende eerste helft werd er gefloten voor de rust.

De tweede helft begon met twee wissels aan de kant van TOP Oss. Delano Ladan en Grad Damen namen de plekken in van Konstantinos Doumtsios en Enrico Dueñas Hernández. Na tien minuten voetballen in het tweede bedrijf viel dan toch het openingsdoelpunt. Het was Michael Chacon die de bal voor zijn voeten kreeg en op knappe wijze binnen wist te schieten: 1-0. Bij het vieren van dit doelpunt belandde er echter een bekertje op het veld vanuit het thuispubliek, waarna scheidsrechter Laurens Gerrets besloot om de wedstrijd te staken en daarmee een afkoelingsperiode in te lassen. Na een kleine tien minuten rust werd de wedstrijd hervat, maar van lange duur bleek dit niet. Even later belandde er namelijk wederom een bekertje op het veld, ditmaal vanuit het Osse publiek. Na de onderbreking kwamen beide ploegen weer het veld in en volgde een korte warming up. In de jacht naar een gelijkmakende treffer werden er nog enkele aanvallende krachten binnen de lijnen gebracht door TOP Oss. Tot echt grote kansen wist dit nog niet direct te leiden, terwijl de klok langzaamaan richting de negentig minuten tikte. Vlak voordat de blessuretijd van start ging was het dan tóch TOP Oss dat de gelijkmaker nog wist te maken. De ingevallen Delano Ladan kreeg de bal rond het zestienmetergebied aangespeeld, waarna hij de bal knap vrij wist te spelen en een schotkans voor zichzelf wist te creëren. De spits wist vervolgens met een knap schot de linkerbovenhoek te vinden: 1-1! Door de euforie belandde er echter wéér een ‘vreugdebiertje’ op het veld, waarna de scheidsrechter besloot om de wedstrijd voor de derde maal te staken. Na een wat langere onderbreking werd de wedstrijd uiteindelijk alsnog uitgespeeld. Grote kansen vielen er niet meer te noteren, waardoor de punten in Helmond vanavond werden gedeeld.

Aanstaande maandag staat de volgende wedstrijd alweer op de planning voor de ploeg van Ruud Brood. Dan is FC Dordrecht de tegenstander in het Osse Kuipje.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?