Home > Heerenveen met 3-1 te sterk in beker
NIEUWS
Heerenveen met 3-1 te sterk in beker
28 oktober 2020
Na enkele zeer enerverende dagen waarin we ondanks al onze inspanningen om dat te voorkomen toch ook fors te kampen kregen met het COVID-19 virus moesten wij met een geminimaliseerde selectie naar het sterke Heerenveen. Om daar tegen de plaatselijke trots voor de beker te spelen. Een zeer pittige uitdaging voor onze mooie club! Maar al snel bleek dat onze staf en spelers deze uitdaging vol wilden aangaan. Geen tijd voor excuses! Toch was ook nog eens het eerste schot van de gastheren onmiddellijk raak 1-0. Na deze domper ontstond een spelbeeld waarbij we minimaal de evenknie waren van de nummer 4 uit de eredivisie. Büttner en de sterk mee opgekomen Pique wisten de goed uitgespeelde kansen niet te verzilveren. Even later was het echter toch raak. Een fraai hakje van de sterk spelende Van der Heijden werd een prooi voor de eveneens mee opgekomen Joshua Sanchez. Hij scoorde van relatief dichtbij de verdiende gelijkmaker 1-1. Het was teleurstellend dat we deze stand toch wel onnodig weggaven voor het rustsignaal. Individuele fouten lagen daaraan ten grondslag. 3-1 was dan ook een geflatteerde achterstand bij de pauze.

Joshua Sanches aan de bal

Foto’s: Bert van Berkum

In de tweede helft ontspon zich direct nadat Heerenveen een behoorlijke kans miste eenzelfde spelbeeld als voor de pauze. TOP Oss deed meer dan aardig mee en creëerde kansen. Heerenveen wilde wel meer ondanks de voorsprong maar dat lukte niet omdat we simpelweg makkelijk overeind bleven. Onze fitheid bleek daarbij ook weer een troef. In een bepaalde fase leek de aansluitingstreffer dan ook te gaan vallen (Hutten/Remans). Maar dat gebeurde toch niet. Zo ver lieten de gastheren het helaas niet komen. In de laatste minuut raakte Ossenaar Van Bergen nog het houtwerk namens de thuisploeg. Uiteindelijk verloren we met 3-1 en komt er dus snel een einde aan het bekeravontuur. Toch overheerste een gevoel van gepaste trots en een zekere tevredenheid over ons meer dan waardige optreden onder lastige omstandigheden. Laten we hopen dat we vrijdag thuis tegen De Graafschap weer meer mannen aan boord hebben zodat we de strijd met zijn allen aan kunnen gaan!

Kop omhoog, borst vooruit en op naar de volgende wedstrijd tegen De Graafschap!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...