Home > Grad Damen, hard werkende middenvelder
NIEUWS

Grad Damen, hard werkende middenvelder

13 februari 2020

Halverwege dit seizoen versterkte TOP Oss zich met een aantal nieuwe krachten. Eén van de eerste van deze reeks was Grad Damen. Hij heeft inmiddels al vier wedstrijden gespeeld in het rood-witte shirt en lijkt een vaste kracht te worden voor het team van Wels.

Toen Grad Damen op zijn vierde jaar naar de basisschool mocht, begon hij ook meteen met voetballen. Amateurvereniging SAB is de plek waar het allemaal begon, vanaf daar werd hij opgepikt door NAC Breda. “Bij NAC begonnen we meteen op groot veld, de teams begonnen bij de D’tjes. Ik speelde dus op 8-jarige leeftijd al tussen de grote jongens, daar heb ik veel van geleerd.”

Grad Damen kwam afgelopen wedstrijd in actie tegen zijn oud-werkgever NAC Breda.

Foto’s: Bert van Berkum

Jeugd in Breda
Grad Damen is geboren en opgegroeid in Breda. Dat hij dus opgepikt werd door de betaald voetbal organisatie uit deze stad, was voor hem fijn. “NAC was lekker dichtbij dus ik hoefde als jonge jongen niet ver te reizen om te kunnen voetballen op hoog niveau”, vertelt de inmiddels 22-jarige middenvelder. Nadat hij zijn hele jeugd bij de geel-zwarten had doorgebracht mocht hij op zijn 17e  zijn debuut maken in het eerste. “Bij NAC ken ik iedereen, ik ben er echt een soort van opgegroeid. Zo’n wedstrijd als afgelopen vrijdag, met TOP Oss in het Rat Verlegh Stadion is dan wel extra speciaal.”
Er kwam een smetje op de planning van de voorspoedig lopende carrière van Damen, toen er een blessure op de deur klopte. Na een herstel dat langer duurde dan gehoopt, heeft de Bredanaar nog een aantal wedstrijden gespeeld en de voorbereiding van dit seizoen meegedraaid bij NAC. Echter werd al snel duidelijk dat zijn contract toch niet verlengd zou worden en was het tijd om verder te kijken. “Ik ben bij TOP Oss gekomen met de intentie weer fit te worden. Het beviel me hier goed en met het perspectief op speelminuten heb ik, na een periode meetrainen, besloten om hier te blijven. Nu heb ik het erg naar mijn zin.”

Voetbalbloed
De familie van de bescheiden voetballer heeft redelijk wat invloed gehad op zijn carrière. Opa Damen speelde in zijn jongere jaren ook bij NAC. “Hij gaf me altijd wel tips, maar ook mijn oma en ouders hebben me veel gesteund in mijn carrière”, vertelt de middenvelder. Grad Damen weet goed waar zijn kwaliteiten liggen: “Ik ben echt een voetballer, ik ben denk ik het beste aan de bal en in de passing. Dat moet ik in het spel zoveel mogelijk naar voren laten komen. Hopelijk raak ik dit seizoen ook nog bij wat goals betrokken.” Voor nu hoopt Grad Damen zoveel mogelijk minuten te maken voor TOP Oss en echt een vaste waarde te worden. “Wat er later gebeurt zien we dan wel weer, uiteindelijk is het niet te voorspellen in de voetbalwereld.”
In de wedstrijd tegen FC Dordrecht heeft hij het volste vertrouwen. Zijn voorspelling: 2-0!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Competitieprogramma TOP Oss

Het nieuwe competitieprogramma is bekend! Wij hebben er heel veel zin in en we hopen jullie ook. Voor alle wedstrijden geldt vooralsnog dat er helaas geen uitpubliek aanwezig mag zijn....

Nieuwe keeperstrainer bij TOP Oss!

Er is een nieuwe keeperstrainer binnengehaald in Oss: Ronnie Buitenkamp. Hij speelde zelf bij OJC Rosmalen maar heeft wegens blessures zijn eigen carrière als keeper helaas stop...