Home > Giovanni Büttner stroopt z’n mouwen op en geniet
NIEUWS
Giovanni Büttner stroopt z’n mouwen op en geniet
26 september 2019

De laatste weken is er voor Giovanni Büttner een plekje op ‘10’ of in de punt van de aanval ingeruimd. Nota bene tegen De Graafschap – de voorhoedespeler is een geboren Doetinchemmer – maakte hij zijn basisdebuut, en sindsdien behoort hij telkens tot de eerste elf. Het verkregen vertrouwen betaalt Büttner ruimschoots terug. Hij valt niet alleen op dankzij de vele arbeid die hij verricht, maar hij is ook snel, behendig en een handenbinder.

“Hard werken”, zo verklaart hij zelf zijn succes. “Dat zal ik altijd doen. Daarnaast heb ik natuurlijk een neef (Alexander Büttner red.) die hoog heeft gevoetbald en van wie ik veel op heb kunnen pikken. Hij is met zijn werklust, explosiviteit en z’n wil om te winnen een voorbeeld voor me.” Natuurlijk moet ie het dan toch nog zelf ‘even’ waarmaken en dat lukt hem dus. Boven eigen verwachting zelfs. “Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat ik nu al zo veel zou spelen.”

“Des te harder ik werk, des te groter de beloning zal zijn.”

Familieman en een liefhebber
Büttner is een rustige jongen die binnen de muren van de kleedkamers wel van een geintje houdt. Lekker ouwehoeren. Daarnaast zijn er een aantal dingen belangrijk voor hem. Voetbal, voetbal, voetbal en zijn familieleden. En die leven op hun beurt weer mee met … juist: het voetbal van de nummer 18 van TOP Oss. “De hele familie heeft al op de tribune gezeten. Ook Alexander. Ja, we zijn vrij hecht.”

De 21-jarige aanvaller is net als de rest van de Büttners gek van de sport. Hij geniet er met volle teugen van dat hij elke dag mág trainen en voetballen. Dankbaar is-ie en daarom zal hij nooit verzaken. “Des te harder ik werk, des te groter de beloning zal zijn.”

Vlieguren maken
Waar de gedrevenheid van Büttner hem uiteindelijk gaat brengen, staat uiteraard nog niet geschreven. Daar is hij ook niet mee bezig. Hij werpt vooral een blik in de nabije toekomst. “Ik wil bij TOP laten zien wat ik in huis heb, veel minuten maken en leren van de ervaren spelers. Ik kijk veel naar hun manier van spelen en we praten regelmatig over het voetbal. Elke dag zit ik in een carpoolauto met Cas Peters, Sjoerd Overgoor, Dennis Hettinga en Lion Kaak van de Achterhoek naar Oss en terug.” Tijd zat dus. Ook om te schik te maken en dat is de revelatie wel toevertrouwd.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?