Home > Genie Smeets bezorgt TOP Oss drie punten
NIEUWS

Genie Smeets bezorgt TOP Oss drie punten

16 maart 2019

In de 72e minuut maakte Bryan Smeets op aangeven van Huseyin Dogan het openingsdoelpunt tegen Jong Ajax. En nog geen 20 seconden later deed hij wat geniaals. Even terug naar vrijdagavond. Een uurtje of 21.30 uur:

Smeets ontvangt de bal op eigen helft. Ziet Dominik Kotarski wat ver voor zijn goal staan. Bedenkt om te gaan vuren. Hij schiet. De bal gaat hoog. De bal gaat goed. De bal valt precies tussen de lat en Kotarski’s hand binnen. Hij zit erin! Het is een fenomenaal doelpunt. TOP leidt met 2-0!

Een doelpunt om nooit meer te vergeten.

Dennis Janssen speelde zijn 200e competitiewedstrijd voor TOP Oss. Hij zou voor de wedstrijd in het zonnetje gezet worden, maar de techniek werkte niet mee. Tegen Jong AZ een herkansing.

Foto’s: Soccrates Images

Eerste helft met  twee gezichten
TOP Oss opende vrijdag op de manier zoals het tegen FC Twente speelde. Fel, met veel energie en verzorgd voetbal. Al vroeg kreeg Dogan de uitgelezen mogelijkheid om dat te belonen. Sjoerd Overgoor werd gevloerd door Jurgen Ekkelenkamp en arbiter Stan Teuben wees naar de stip. De topschutter ging achter de bal staan, maar schoot de pingel over.

Daarna waren er wat kansjes voor het elftal van Klaas Wels, maar langzaam maar zeker naam Jong Ajax het initiatief over. Dat leidde tot mogelijkheden voor Victor Jensen en Ekkelenkamp, maar gescoord werd er niet.

Onzorgvuldig
De bezoekers kwamen ook in het tweede bedrijf beter uit de startblokken en hielden druk op het doel van Nick Olij. Daarbij werden ze geholpen door een slordig TOP. Telkens als de bal in Oss’ bezit was, duurde dat niet lang.

Drie goals in vier minuten
Toch kwam de thuisploeg op voorsprong na een fraaie uitbraak over rechts. Dogan werd weggestuurd en die zag zijn aanvalsmakker meesprinten. De bal breed was op maat en Smeets schoot heel subtiel de 1-0 tegen de touwen.

Meteen daarna stond het duel dus volledig op z’n kop. Net als het internet. Lassina Traoré scoorde snel tegen en de bezoekers waren zelfs dichtbij de gelijkmaker, maar het bleef bij 2-1. En er werd nog lang nagepraat …

Scoreverloop
Smeets 1-0, 73. Smeets 2-0, 76. Traoré 2-1.

Opstelling TOP Oss
Olij; O. Rommens, Asmelash, Nieveld, Janssen, Van der Sluys; Kaak, P. Rommens, Overgoor; Dogan (90. Ladan) en Smeets.

TOP Oss staat na 29 speelrondes op de zesde plek!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing: Jong PSV – TOP Oss

Voor komende vrijdag staat er wederom een erg belangrijke wedstrijd op het programma voor TOP Oss, dit keer tegen de beloften van PSV. Jong PSV presteert, net als het eerste elftal,...

Informatie kaartverkoop JONG PSV uit

Op vrijdag 21 februari, 20:00u trappen we af op de Herdgang in Eindhoven tegen Jong PSV. Reis jij Klaas Wels en z'n mannen achterna? De wedstrijd is te bezoeken middels eigen (vrij)...