Home > Gemengde gevoelens na 1-1 tegen N.E.C.
NIEUWS
Gemengde gevoelens na 1-1 tegen N.E.C.
26 januari 2019

TOP Oss – N.E.C. Nijmegen was een wedstrijd met meerdere gezichten. De bezoekers begonnen sterk, maar hadden na de rust niets te vertellen. Toch kwamen ze langszij en gingen er aan het eind nog bijna met de zege vandoor. Na afloop was er blijdschap vanwege het behaalde punt én teleurstelling door de gemiste kansen.

Norichio Nieveld keerde terug van een schorsing. Dean van der Sluys moest nog geblesseerd toekijken.

Felle Nijmegenaren
Het elftal van Jack de Gier trok fel van leer en waren in het eerste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Dat leverde hen twee goede kansen op. Ole Romeny plukte de bal van de voet van Lorenzo Piqué, maar vond vervolgens Nick Olij op zijn pad. Even later was de goalie ook een sta-in-de-weg voor Jonathan Okita die na een rap wegdraaien laag vuurde.

De grootste kans
Na een klein half uur toonde TOP steeds meer tekenen van herstel en kwam het duel in evenwicht. Zo kon ook het elftal van Klaas Wels gevaarlijk worden. Eerst via Huseyin Dogan die over schoot en daarna was Ragnar Oratmangoen heel dicht bij de 1-0. Hij werd bij een voorzet vanaf links helemaal vrijgelaten, maar kreeg de bal niet goed op zijn hoofd.

Een ander TOP
In de tweede helft trokken de rood-witten de wedstrijd volledig naar zich toe. We waren heer en meester, gesterkt door een snelle openingstreffer. Lion Kaak zette met links voor, Dogan liet lopen en – nota bene N.E.C.-huurling – Oratmangoen schoot onberispelijk raak. Via de onderkant van de lat plofte de 1-0 in het doel.

Vervolgens was het smullen geblazen. Met goed voetbal werd er kans op kans gecreëerd. Bryan Smeets en Dogan, al zo vaak beslissend, hadden het vizier echter niet op scherp staan. Smeets schoot van dichtbij op Marco van Duin. Dogan raakte de paal en schoot een niet te missen bal naast. Zo verzuimde TOP de zege in veilige haven te brengen.

Weer die verrekte deksel
De marge bleef klein en N.E.C. bleef daardoor in de wedstrijd. En net als tegen RKC Waalwijk kregen we aan het eind de rekening gepresenteerd. Smeets haalde al een bal van de lijn, maar in de 83e minuut was het toch raak. Ferdi Druijf kopte uit een hoekschop de 1-1 binnen. In blessuretijd had de spits zelfs nog 1-2 op de schoen, maar ook hij raakte de paal.