Home > Gelijkspel tegen Helmond Sport voelt als een nederlaag
NIEUWS
Gelijkspel tegen Helmond Sport voelt als een nederlaag
14 december 2018

Het leek erop dat TOP Oss vrijdagavond drie hele belangrijke punten binnen zou slepen, maar in de absolute slotfase ging het mis. Helmond Sport-verdediger Nick de Louw maakte vlak voor tijd de 1-1. En dat is dood en doodzonde.

TOP Oss staat nu vijfde in de tweede periode op drie punten van koploper Roda JC. Op de reguliere ranglijst bezetten we nog altijd de zesde plek.

Weinig ruimte
De wedstrijd in het Frans Heesen Stadion verliep zoals menigeen verwacht had. Helmond Sport hield de rijen gesloten en liet het initiatief aan de mannen van Klaas Wels. Het leverde veel balbezit op, maar we hadden moeite om gaatjes te vinden in de defensie van de bezoekers. Huseyin Dogan kreeg een keer de kans om met links te vuren, maar zijn schot mislukte. En even later eindigde een kopbal van Dennis Janssen in de handen van Stijn van Gassel. Dat was het wel zo ongeveer.

Terechte 1-0
In de tweede helft waren de aanvallen van TOP Oss vloeiender, vlotter en dus beter. Helmond Sport werd nog verder teruggedrukt en er kwamen steeds meer mogelijkheden. Zo kopte Dogan bij de tweede paal naast en Philippe Rommens zag zijn schot in de handen van de keeper eindigen. In de 62e minuut viel de bevrijdende openingstreffer. Koen van der Biezen, die de geblesseerde Ragnar Oratmangoen verving en prima speelde, schoot knap raak uit een hoekschop van Bryan Smeets. Zijn eerste treffer in Osse dienst en het leek meteen een hele belangrijke te zijn.

En Helmond?
Helmond Sport had tot dusverre weinig in de melk te brokkelen en beperkte zich tot verdedigen. We stevenden af op een zege. Tot de laatste tien minuten. Trainer Rob Alflen ging aanvallend wisselen en zag dat z’n ploeg wat druk op wist te bouwen. Dat leverde een kans op voor invaller Furhgill Zeldenrust, maar diens schot uit de draai ging hard voorlangs. Even daarna werd een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.

1-1…
Het waren twee officiële waarschuwingen, want in de 92e minuut viel de gelijkmaker. Diego Snepvangers slingerde de bal er nog één keer in en via de kruin van De Louw viel-ie tegen de touwen. TOP had goede zaken kunnen doen, maar verliest twee kostbare punten.