Home > Geen winnaar op een indrukwekkende avond
NIEUWS
Geen winnaar op een indrukwekkende avond
22 september 2018

Bijna 3.000 Ossenaren en zo’n 300 Rotterdammers verzamelden gisteren in het Frans Heesen Stadion. Zij kwamen voor een pot voetbal én voor een eerbetoon aan de slachtoffers van het spoordrama. Het was een emotioneel samenzijn.

Oss leefde massaal mee met de slachtoffers, de nabestaanden en alle betrokkenen bij het rampzalige ongeval.

Foto’s: Marcel Bonte, Soccrates Images.

‘Tears in Heaven’ van Eric Clapton klonk voor de wedstrijd over de speakers. Supporters van Vak C en kinderen hadden een witte ballon bij zich. Op spandoeken van de supporters van TOP Oss en Sparta Rotterdam stonden hartverwarmende woorden en alle aanwezigen stonden stil bij het ongeval. Daarna richtte directeur Peter Bijvelds zich tot het publiek en volgde een indrukwekkende minuut stilte. Ballonnen vonden hun weg naar boven en fakkels werden ontbrand.

De pijn was voelbaar. Het medeleven groot. Mensen met elkaar verbonden. “Oss is stil. Rotterdam is stil. We zijn allemaal stil geworden”, zo waren de mooie woorden van Bijvelds.

Het duel
Er werd ook gevoetbald. TOP en Sparta (de nummers acht en drie op de lijst) speelden beiden in een 5-3-2 systeem en maakten er een interessant duel van. Het spel was verzorgd, maar het aantal kansen schaars. In de openingsfase was Lars Veldwijk namens de bezoekers gevaarlijk uit een vrije trap van Royston Drenthe. De grootste mogelijkheid voor rust was voor Bryan Smeets, maar hij schoot – na goed voorbereidend werk van Philippe Rommens en Hyseyin Dogan – net naast het Rotterdamse doel.

TOP had veel balbezit en een licht overwicht. Ook in het tweede bedrijf met hetzelfde speelbeeld als in de eerste. Hoofdrollen waren er voor Smeets en Nick Olij. De middenvelder kreeg opnieuw de beste kans, maar dit keer schoot hij met links op de paal. Aan de andere kant hield Olij de Spartanen met twee schitterende reflexen van scoren. Eerst dook-ie een vrije trap van Mohamed Rayhi uit het kruis en niet veel later een afstandsschot van Drenthe.

Gescoord werd er dus niet. TOP Oss – Sparta Rotterdam eindigde in 0-0.

Opstelling TOP Oss
Olij; Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, Fleuren; Kaak, Rommens, Smeets; Oratmangoen (87. Ladan), Dogan (90. N’Koyi)

TOP Oss bedankt iedereen die aanwezig was. Het was beladen, maar mooi.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“We zetten stappen”

Tegen Go Ahead Eagles verloor TOP Oss voor de tweede keer op rij met 2-1. De nederlaag bij Roda JC bood Klaas Wels weinig om aan vast te houden, maar de pot tegen de Deventernaren deed...

Selectie compleet; op de foto

De transferperiode zit erop en de selectie voor het seizoen 2019/2020 is dus - voorlopig, want het blijft de voetballerij - rond. Tijd voor hoffotograaf Bert van Berkum op de hele groep...