Home > Geen goals in Friesland
NIEUWS

Geen goals in Friesland

2 maart 2019

SC Cambuur en TOP Oss zijn vrijdagavond niet tot scoren gekomen. Beide ploegen hadden mogelijkheden om het net te laten bollen, maar lieten dat na. Het bleef bij 0-0 en die puntendeling was terecht. Daar was iedereen het over eens. TOP steeg wel; naar plek zeven.

Delano Ladan begon in de basis, omdat Ragnar Oratmangoen last heeft van een rugblessure. Achterin ontbraken Lorenzo Piqué en Rick Stuy van den Herik.

Foto’s: Socccrates Images.

Geen orkaan
Waar SC Cambuur in eerdere ontmoetingen – massaal en vocaal gesteund – vaak stormachtig opende, bleef het dit keer slechts bij een briesje. En dat werd vooral aangewakkerd door het slordige begin van de Ossenaren. De thuisploeg was beter, maar het soms zo machtige stadion bleef nu tam.

Daardoor kon TOP langzaam maar zeker in de wedstrijd groeien. In de 29e minuut kreeg Philippe Rommens dé kans om de score te openen. Hij probeerde het van dichtbij in de korte hoek, maar trof de voet van oud-doelman Xavier Mous. Vervolgens had het elftal van Klaas Wels de touwtjes stevig in handen en speelde alles zich op de Friese helft af. Niels Fleuren kwam nog het dichtst bij een treffer; zijn volley eindigde op het dak van het doel.

Net niet
De tweede helft begon onveranderd. TOP was sterker en kreeg via Bryan Smeets de eerste mogelijkheid. Nadat hij door Olivier Rommens werd weggestuurd schoot hij wild en ruim over. Vlak daarna probeerde Huseyin Dogan het na een goede actie met links, Mous redde opnieuw met zijn schoen.

Na deze twee pogingen was het weer de beurt aan Cambuur. De Friezen hadden veel balbezit, maar kwamen niet veel verder dan voorzetten van de zijkant. Toch scheelde het (twee keer) niet veel of Sam Hendriks kopte de 1-0 tegen de touwen. Hij ging bij beide inswingers net onder de bal door.

Spanning
Naarmate het eind meer en meer in zicht kwam, steeg de spanning. Smeets, die sterk speelde, gunde Dennis Janssen een grote kans. Diens schot was helaas te zacht. Even later was Dogan na een fraaie aanval nog dichtbij, maar hij vond opnieuw Mous op z’n pad. Aan de andere kant bracht Norichio Nieveld redding bij het laatste hachelijke moment van de wedstrijd.

Opstelling TOP Oss
Olij; O. Rommens, Asmelash, Nieveld, Fleuren, Van der Sluys; Kaak, P. Rommens, Smeets; Dogan en Ladan (72. Janssen)

Supporters gingen in stijl naar Leeuwarden; als de Bende van Oss. Fijne carnaval toppers!

Deze foto is van Proshots.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing: Jong PSV – TOP Oss

Voor komende vrijdag staat er wederom een erg belangrijke wedstrijd op het programma voor TOP Oss, dit keer tegen de beloften van PSV. Jong PSV presteert, net als het eerste elftal,...

Informatie kaartverkoop JONG PSV uit

Op vrijdag 21 februari, 20:00u trappen we af op de Herdgang in Eindhoven tegen Jong PSV. Reis jij Klaas Wels en z'n mannen achterna? De wedstrijd is te bezoeken middels eigen (vrij)...