Home > Geen goals aan De Dijk
NIEUWS
Geen goals aan De Dijk
14 september 2018

Het is FC Volendam en TOP Oss vrijdagavond niet gelukt om te scoren. Een teleurstellend duel – er werden ook weinig kansen gecreëerd – eindigde logischerwijs in 0-0. Het positieve is: er ging in elk geval een puntje mee de bus in naar Oss./strong>

Dean van der Sluys viel al vroeg uit. De linksback lijkt een hersenschudding te hebben opgelopen. Het ging wel al snel weer oké met hem.

Lang aftasten
Het eerste half uur had evengoed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Beide ploegen werden niet of nauwelijks gevaarlijk en het spel was matig. Totdat de dekselse Teije ten Den ineens op de lat kopte. Dat was voor FC Volendam ook meteen het sein om de schroom van zich af te gooien en de aanval te kiezen. TOP had het een fase moeilijk, maar bleef dankzij reddingen van Nick Olij en een bloktackle van Lorenzo Piqué op de been.

Twee kansen
Op een gegeven moment liet TOP zich, onder aanvoering van Bryan Smeets, ook meer gelden. Dat leidde vlak voor de pauze zelfs nog tot twee gevaarlijke momenten. Eerst raakte invaller Philippe Rommens van een meter of 20 met een zwabberschot de lat en niet lang daarna was topscorer Huseyin Dogan dichtbij 0-1. Na een puike voorzet van Smeets schoot-ie echter van dichtbij naast.

Matig vervolg
In de tweede helft waren de gevaarlijke momenten nog spaarzamer. Er waren wat speldenprikjes uitgedeeld en er werd een aantal keer van afstand geschoten, maar échte dreiging was er nauwelijks. Geen van beide ploegen wilde het gevaar lopen om na 90 minuten met lege handen te staan en hielden de boel dicht.

Jubilaris
Hoogtepuntje was de mijlpaal voor Rick Stuy van den Herik. De captain speelde zijn 150e wedstrijd in het rood-wit van TOP Oss. Deze had-ie graag winnend afgesloten, maar hij moest genoegen nemen met een punt.

Opstelling TOP Oss
Olij; Asmelash, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys (24. Rommens); Kaak, Nieveld, Smeets; Dogan (89. N’Koyi), Oratmangoen (68. Ladan)

Proficiat Rick. Op naar de 200!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Jason Bourdouxhe versterkt TOP Oss

TOP Oss heeft haar eerste zomeraanwinst binnen. Jason Bourdouxhe komt als beoogd opvolger van Dean van der Sluys over van FC Emmen. De 27-jarige Belg tekent een contract voor twee...

Klinkende zege op nummer twee Sparta

Het is TOP Oss opnieuw gelukt om van een topploeg te winnen. De ploeg van trainer Klaas Wels was zondag met 1-4 te sterk voor Sparta Rotterdam, waardoor de Ossenaren weer op de achtste...