Home > “Geef ze geen tijd, ruimte én de bal”
NIEUWS

“Geef ze geen tijd, ruimte én de bal”

9 november 2018

Spelers van TOP Oss hebben een pittige periode achter de rug. In zeven dagen veegden zij N.E.C. Nijmegen van de mat, verloren ze in een waterballet van AFC en werd FC Eindhoven met 2-0 verslagen. Vooral de bekerkraker was een slijtageslag; Bryan Smeets, Philippe Rommens en Dennis Janssen liepen kwetsuur op. Later die week moest ook Hennos Asmelash afhaken.

Vanavond kan Wels nog altijd geen beroep doen op Janssen en Asmelash. Hun logische vervanger op rechtsback is Maikel Verkoelen. Smeets en Rommens sluiten wel weer aan.

En er liepen er meer op het tandvlees. “Tijdens de rust van het duel met Eindhoven kreeg ik een vragende blik van Lorenzo, Lion en Norichio. Ze zaten er aardig doorheen. Ik keek mooi de andere kant op”, knipoogt Wels. Het was duidelijk. De mannen móesten door.

Volwassen en degelijk
“Ze gingen terug het veld in met de opdracht om de nul te houden”, vervolgt de oefenmeester. “Daardoor was het misschien niet spectaculair voor het publiek, maar met een doodeenvoudige rekensom wisten we dan wel zeker dat we dan drie punten zouden pakken.” De zware week in ogenschouw maakt de zege op FC Eindhoven eigenlijk alleen maar knapper. “Dat de jongens deze prestatie hebben geleverd, geeft de volwassenheid en degelijkheid van de groep aan.”

Duidelijke opdracht
De voetbalweek van de trainer duurde nog twee dagen langer. Zondags was hij aandachtig toeschouwer van N.E.C. Nijmegen – Jong AZ en nadien vroeg-ie zich hardop af waarom de Alkmaarders zo laag staan. “Tijdens het eerste uur had N.E.C. geen schijn van kans. Jong AZ was héél goed aan de bal en verdedigend gaven ze nauwelijks wat weg. Ze konden het niet volhouden, maar geef die talenten een bal, wat ruimte en een beetje tijd… dan halen ze een hoog niveau. Het steekt gewoon goed in elkaar.”

Wels maakt de opdracht meteen duidelijk. Geef ze geen bal, geen ruimte en geen tijd. “We zullen gegroepeerd en compact moeten spelen. Als altijd. Daarnaast is het belangrijk dat we de duels niet schuwen, elkaar helpen en netjes zijn aan de bal.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Samenvatting Roda JC – TOP Oss

Na het duel bij Sparta Rotterdam volgde opnieuw een uitwedstrijd. Wederom tegen een Eredivisie-degradant en wederom boekte TOP Oss een resultaat. Al had het 1-1 gelijkspel toch een zure...

TOP Oss laat zege in Kerkrade glippen

TOP Oss is er vrijdagavond niet in geslaagd te winnen van Roda JC. Na 93 minuten gespeeld te hebben, verlieten de voetballers met 1-1 het veld in het zonnige Limburg. Een wedstrijd...

Voorbeschouwing Roda JC – TOP Oss

Na de klinkende 1-4 uitzege op Sparta Rotterdam maakt TOP Oss zich op voor de volgende cruciale wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. De manschappen van Klaas Wels reizen aankomende...