Home > Gedreven en sterk spelend TOP Oss begint 2020 toch met nederlaag
NIEUWS
Gedreven en sterk spelend TOP Oss begint 2020 toch met nederlaag
14 januari 2020

Er waren toch enkele supporters die de lange reis en de gure kou hadden getrotseerd en naar Alkmaar waren getogen voor de wedstrijd tegen Jong AZ. Ondanks het feit dat TOP Oss veelal gepassioneerd aanviel en bij vlagen uitstekend speelde, was het resultaat diep teleurstellend: 3-1.

Olivier Rommens maakte het enige doelpunt voor de Ossenaren.

Foto’s: Bert van Berkum

Dubieuze achterstand
De beginfase was ontegenzeglijk voor Jong AZ. De sterke tegenwind speelde TOP Oss schijnbaar nogal parten. De Ossenaren kropen enkele malen door het oog van de naald. Danzell Gravenberch poeierde ineens op de lat en de makkelijke rebound voor Cas Peters werd om volstrekt onduidelijke redenen terug gefloten! Na circa 21 minuten kreeg Jong AZ een strafschop. Heel erg makkelijk gegeven is daarvoor nog een eufemisme. Het leek veel meer op een schwalbe. Kunst verzilverde de buitenkans. Ondanks veel druk van de de ploeg van Klaas Wels en ook de nodige dreiging, bleef het tot aan de rust 1-0.

Domper
Na de rust knalde uitblinker Olivier Rommens de bal al snel na wederom een goed lopende aanval binnen. De meer dan terechte gelijkmaker stond op het scorebord: 1-1. Nadien ontspon zich een vrijwel continu erg aantrekkelijk schouwspel. Wellicht was daarbij opvallend dat TOP Oss met name de aanval zocht, waar AZ voor de counter ging. Symptomatisch voor het seizoen leidde dit niet tot een voorsprong, maar in drie minuten tijd tot een 3-1 achterstand. Een snelle counter en een van richting veranderde vrije trap zorgden daarvoor. TOP Oss bleef dreigend! Philippe Rommens (2 keer, 1 keer op de lat, 1 keer fantastische redding doelman) en Cas Peters waren er nog het dichtstbij! De nieuwe nederlaag was weer een feit. Een behoorlijk forse domper met een lastig programma in het vooruitzicht!