Home > “Gas geven en goed zijn”
NIEUWS

“Gas geven en goed zijn”

4 oktober 2019

Vanavond wordt voor de 48e keer de Noord Oost Brabantse derby FC Den Bosch – TOP Oss gespeeld. Daarvan heeft Klaas Wels er meer dan een derde van meegemaakt. Als stagiaire bij de staf, als assistent en als hoofdtrainer. “Toch blijft het bijzonder om deze pot te spelen”, blikt de oefenmeester vooruit. “Maar nog meer om ‘m ook te winnen.”

Het zou dit soort beelden op kunnen leveren.

Voortborduren
Dat zou heerlijk zijn. Elke zege smaakt zoet, maar één op FC Den Bosch net wat zoeter. Daarnaast is er nog een inhaalslag te maken, want TOP heeft zichzelf de laatste weken onvoldoende beloond. “Na afloop van het duel met NAC Breda hebben we in de kleedkamer een discussie gehad. Velen waren tevreden, maar ik niet. Dit is topsport. En als je dat bedrijft, moet je er alles aan doen om te winnen of het maximale eruit te halen. Dat hebben we vorige week vlak voor het eind niet gedaan. We stonden met teveel spelers voor de bal, terwijl er nog maar 15 seconden op de klok stonden. Dat mag niet gebeuren.”

De trainer is wél te spreken over het voetbal. Daarover hoeft hij met niemand in conclaaf. “Dat zorgt voor goodwill en vertrouwen, maar tot nog toe voor te weinig punten. We moeten leren van de nederlagen tegen Go Ahead Eagles en NAC en voortborduren op het spel dat we op de mat leggen.”

Doelsaldo
Het zal scorebordjournalisten al snel opvallen dat de defensie van TOP Oss moeilijk te passeren is; Ronald Koeman heeft slechts tien tegentreffers hoeven te slikken. Alleen NAC, SC Cambuur en De Graafschap – de top drie van de Keuken Kampioen Divisie – hebben er minder om de oren gekregen. Een andere opvallende statistiek is het lage aantal gemaakte goals. Dat zijn er slechts acht. Toch wanhoopt Wels niet. “Nee, er is geen reden tot paniek. We creëren genoeg kansen met goed voetbal. De jongens doen prima dingen, maar het zit nog niet mee.”

Wels hoopt dat zijn ploeg vanavond in De Vliert opnieuw een hoog niveau haalt. “Als dat lukt, gaat het gepaard met resultaat. Dat kan niet anders. En daar is het ook tijd voor, vooral voor mijn spelers. Wat ik hen meegeef? Gas geven en goed zijn.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Competitieprogramma TOP Oss

Het nieuwe competitieprogramma is bekend! Wij hebben er heel veel zin in en we hopen jullie ook. Voor alle wedstrijden geldt vooralsnog dat er helaas geen uitpubliek aanwezig mag zijn....

Nieuwe keeperstrainer bij TOP Oss!

Er is een nieuwe keeperstrainer binnengehaald in Oss: Ronnie Buitenkamp. Hij speelde zelf bij OJC Rosmalen maar heeft wegens blessures zijn eigen carrière als keeper helaas stop...