Home > Gaat TOP Oss klimmen op de ranglijst?
NIEUWSTOPIC
Gaat TOP Oss klimmen op de ranglijst?
23 februari 2023

Met een 2-0 zege op FC Eindhoven, kon carnaval niet beter beginnen. “De overwinning gaf een lekker gevoel, omdat het een absolute teamprestatie was,” aldus hoofdtrainer Klaas Wels. Er is aansluiting gevonden bij de andere ploegen en zo kan TOP Oss komende vrijdag van de 19e plek af.

En dat moet gebeuren tegen VVV-Venlo. In de thuiswedstrijd werden de punten door de Limburgers in de blessuretijd pas meegenomen. Iets waar deze club erg goed in is, want zij scoorden maar liefst dertien keer na de 80e minuut. Dat is vaker dan iedere andere ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee speelden ze genoeg punten klaar voor een zeer respectabele vierde plek op de ranglijst. In eigen huis gaf de club haar aanhang tot nu toe echter relatief weinig avonden om feest te vieren.

Serie
Hoe TOP Oss kan stijgen op de ranglijst is volgens Wels helder. “Ons eigen spel en niveau hebben we in de hand. En daar willen we resultaat aan koppelen,” zegt hij. “Als we dan een goede serie neer kunnen zetten, dan kijken we pas naar de uitslagen van de concurrentie,” vervolgt hij. En die serie kan vanuit de vorige wedstrijd worden doorgetrokken in het zuidelijke Venlo. Mede door de goals van Illounga Pata, aanvoerder Rick Stuy van den Herik en Kay Tejan, werd daar vorig jaar nog met 2-3 gewonnen.

Collectief
En dat moet dit jaar weer gebeuren. “We moeten vuile meters voor elkaar willen opknappen en als collectief op het veld staan,” aldus Wels. En dat gevoel lijkt sinds vorige week extra te zijn versterkt. Verder zegt de hoofdtrainer: “Als we met ziel en zaligheid verdedigen en vanuit daar gegroepeerd gaan aanvallen, dan gaan wij resultaat halen, kansen creëren en scoren.” Met deze instelling kan VVV-Venlo een gemotiveerd TOP Oss verwachten, dat zal vechten voor de punten.

VVV zal na recent haar 120ste verjaardag gevierd te hebben met een overwinning op Heracles, opnieuw in eigen huis haar thuispubliek willen trakteren. Dat belooft een wedstrijd met het mes tussen de tanden zodra beide ploegen de trappen van De Koel afgedaald zijn!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...