Home > Fraaie cijfers na 1-3 zege in Alkmaar
NIEUWS

Fraaie cijfers na 1-3 zege in Alkmaar

10 november 2018

Zesde op de ranglijst. De minst gepasseerde defensie van de Keuken Kampioen Divisie: slechts tien tegentreffers tot zover. En het beste resultaat uit de eerste 13 competitiewedstrijden ooit. Tot zover hebben de mannen van Klaas Wels 24 punten bij elkaar gespeeld. Dat lukte nooit eerder in de clubgeschiedenis.

Het is een fantastisch tussenrapport na een prima overwinning op Jong AZ. Het duel in het AFAS Stadion eindigde in 1-3.

Maikel Verkoelen startte voor de tweede keer in de basis. Dennis Janssen en Hennos Asmelash waren nog niet fit. Net als Lorenzo Piqué.

Twijfelachtig begin
TOP opende niet heel sterk en gaf de thuisploeg gelegenheid om te voetballen. En dat was juist wat Wels niet wilde zien, want dan kunnen de Alkmaarders hun talent etaleren. Toch was Bryan Smeets het eerst dichtbij een doelpunt. Heel dichtbij. Hij had de bal voor het intikken, maar miste met links.

Halverwege het eerste bedrijf was het aan de andere kant wel raak. Linksback Owen Wijndal omzeilde Maikel Verkoelen en bood Ferdy Druijf een niet te missen kans. De topscorer schoot bij de tweede paal simpel binnen.

Herstel
Lang duurde de achterstand niet, want zes minuten later trok Smeets de stand alweer gelijk. En hoe. De middenvelder kreeg de bal randje zestien, aarzelde geen moment en schoot via de onderkant van de lat raak: 1-1. Vanaf dat moment was TOP Oss heer en meester.

En dat resulteerde nog voor rust in een voorsprong. Na goed afjagen op het middenveld kon Rick Stuy van den Herik er met de bal vandoor en schoof hem bij Huseyin Dogan in de voeten. Die dribbelde het strafschopgebied binnen, zag een klein gaatje in de korte hoek en prikte raak.

Consolideren en uitbouwen
Na de pauze kwam de voorsprong geen moment in gevaar en Philippe Rommens had hem zelfs uit kunnen breiden. Na een schitterende aanval – waarbij de bal in rap tempo van voet naar voet ging -was hij het eindstation, maar hij schoot over.

Even later werd het duel alsnog in het slot gegooid. Norichio Nieveld ontving de bal op links en bleef ijzig kalm. Hij wachtte op juiste moment om Dogan aan te spelen en die maakte zijn tiende van het seizoen. In het restant kreeg de topscorer nog een dikke kans op 1-4, maar die hielp-ie om zeep. Dat mocht vrijdagavond.

Scoreverloop
24. Druijf 1-0, 30. Smeets 1-1, 39. Dogan 1-2, 66. Dogan 1-3

Opstelling TOP Oss
Olij; Verkoelen, Nieveld, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluijs; Kaak, Rommens, Smeets; Dogan (87. Ladan) en Oratmangoen.

Het was een flinke rit, maar ook in het noorden van Noord-Holland waren Ossenaren. Bedankt!/em>

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Jason Bourdouxhe versterkt TOP Oss

TOP Oss heeft haar eerste zomeraanwinst binnen. Jason Bourdouxhe komt als beoogd opvolger van Dean van der Sluys over van FC Emmen. De 27-jarige Belg tekent een contract voor twee...

Klinkende zege op nummer twee Sparta

Het is TOP Oss opnieuw gelukt om van een topploeg te winnen. De ploeg van trainer Klaas Wels was zondag met 1-4 te sterk voor Sparta Rotterdam, waardoor de Ossenaren weer op de achtste...