Home > Foundation

foundation

TOP Oss zet zich in voor de omgeving en maatschappij door middel van verschillende projecten. TOP heeft als doel iedereen in de omgeving een kans te bieden om te sporten. Denk hierbij aan project Oldstars of de twee Cruyff Courts in Oss.

Club van de week

Bij elk thuisduel nodigen we een regionale amateurvereniging uit als ‘Club van de Week’. Kinderen uit verschillende jeugdelftallen mogen op allerlei manieren een rol rondom de wedstrijd vervullen. Zo zijn jongens en meisjes vlaggendragers en lopen anderen hand-in-hand met de spelers van TOP Oss het veld op.

Voor de kinderen is dit een geweldige ervaring. Zij kijken hun ogen uit en komen echt in contact met de spelers. We zijn blij dat clubs uit de regio ieder seizoen met veel plezier meewerken.

Oldstars

Sinds 2013 bestaat het project Oldstars bij TOP Oss. Het is een sportief plan voor vijftigplussers, waarbij gezelligheid en samen bewegen voorop staan. Twee keer per maand komen zo’n dertig Oldstars bijeen voor een ochtendprogramma.

Dat begint uiteraard met een kop koffie. Soms volgt een sociale activiteit en er wordt altijd over voetbal gepraat. Daarna gaan de mannen het veld op voor een stevige pot ‘walking football’. Om gezond en in conditie te blijven en omdat ze nog enorm van het spelletje genieten. Onze Oldstars spelen ook geregeld wedstrijden tegen clubs uit de regio en van andere BVO’s.

Wil je aansluiten of meer weten? Mail naar: niels.fleuren@toposs.nl 

De TOP Oss Oldstars worden gesteund door hoofdsponsor SVH Gerechtsdeurwaarders.

Cruijff Court

Oss telt sinds juni 2018 twee Cruijff Courts. Eén is vernoemd naar TOP Oss en de ander naar spits en jongen van de stad: Vincent Janssen. In samenwerking met Sport Expertise Centrum (SEC) organiseren we op deze veldjes verschillende activiteiten voor de voetballende jeugd.

Op de courts gelden de veertien regels van Johan Cruijff. Het gaat onder andere om respect, integratie, teamspirit en verantwoordelijkheid. Voorop staat plezier.

Een Cruijff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger te vinden was in veel buurten en wijken, maar dat door de jaren heen vaak is opgeofferd voor verstedelijking en uitbreiding. Met de aanleg van alle Cruijff Courts – wereldwijd zijn er 262 – wordt de functie van het traditionele veldje weer teruggebracht.