Home > Foundation

TOP Oss Foundation

De TOP Oss Foundation zet zich in voor de omgeving en maatschappij door middel van verschillende projecten. De TOF heeft als doel iedereen in de omgeving een kans te bieden om te sporten. Voorbeelden van projecten zijn Pleintjeswerking en Community Champions. Ook langer lopende projecten zullen met dezelfde enthousiasme als altijd vervolgd worden, denk hierbij aan project Oldstars of de twee Cruyff Courts in Oss.

De TOP Oss Foundation is opgericht in 2023 in samenwerking met Rabobank en het SEC.

Missie

De doelstelling van onze stichting is om, samen met onze maatschappelijke partners en de BVO TOP Oss, de regio Oss nog mooier te maken. Door onze initiatieven en het merk TOP Oss willen we mensen verbinden en in beweging krijgen. Want in beweging zijn en meedoen draagt direct bij aan de fysieke en mentale gezondheid van iedereen in Oss en omgeving.

Visie

Het bestuur van de TOP Oss Foundation vindt dat iedereen mee moet kunnen doen in onze samenleving. Via voetbal dragen wij ons steentje bij aan inclusie en kansengelijkheid in Oss en omgeving. We willen maatschappelijk impact maken en een glimlach op het gezicht toveren van mensen die dat nodig hebben.

Bestuur

Erik van Hees – voorzitter
Jelle van Gangelen – penningmeester
Tessa van Zadelhoff – secretaris
Cine van Heijnsbergen – bestuurslid
 

Vacature bestuurslid, mail naar onderstaand adres!

Mail: bestuurfoundation@toposs.nl

Postadres: Nelson Mandela Boulevard 24, 5342 CZ Oss

Beleidsplan

Meer lezen over de ambities, plannen en doelen van de TOF?

Lees hier het beleidsplan

RSIN Code:  865675752

In contact komen met de TOP Oss Foundation?
Mail naar: Dephlin.Holland@toposs.nl

Pleintjeswerking

Pleintjeswerking biedt kinderen op de woensdagmiddagen een betekenisvolle vrijetijdsbesteding door middel van sport en spelactiviteiten. Dit omvat onder andere het organiseren van clinics en kleine toernooien op de Cruijff Courts en trapveldjes in de regio Oss. Tevens omvat pleintjeswerking een goede samenwerking met scholen en sportclubs in de buurt, waardoor het de banden binnen de gemeenschap versterkt.

Club van de week

Bij elk thuisduel nodigen we een regionale amateurvereniging uit als ‘Club van de Week’. Kinderen uit verschillende jeugdelftallen mogen op allerlei manieren een rol rondom de wedstrijd vervullen. Zo zijn jongens en meisjes vlaggendragers en lopen anderen hand-in-hand met de spelers van TOP Oss het veld op.

Voor de kinderen is dit een geweldige ervaring. Zij kijken hun ogen uit en komen echt in contact met de spelers. We zijn blij dat clubs uit de regio ieder seizoen met veel plezier meewerken.

Community Champions

Community Champions is een initiatief gericht op jongeren uit groep 7, groep 8 en de brugklas, dat hen gedurende een periode van 16 weken ondersteunt bij het ontdekken van talenten, het verrichten van goede daden voor anderen en het ontmoeten van nieuwe mensen.

Oldstars

Sinds 2013 bestaat het project Oldstars bij TOP Oss. Het is een sportief plan voor vijftigplussers, waarbij gezelligheid en samen bewegen voorop staan. Wekelijks komen zo’n twintig Oldstars bijeen voor een voetbaltraining.

Dat begint uiteraard met een kop koffie. Soms volgt een sociale activiteit en er wordt altijd over voetbal gepraat. Daarna gaan de mannen het veld op voor een stevige pot ‘walking football’. Om gezond en in conditie te blijven en omdat ze nog enorm van het spelletje genieten. Onze Oldstars spelen ook geregeld wedstrijden tegen clubs uit de regio en van andere BVO’s.

Wil je aansluiten of meer weten? Mail naar: dephlin.holland@toposs.nl

De TOP Oss Oldstars worden gesteund door hoofdsponsor SVH Gerechtsdeurwaarders.

Cruijff Court

Oss telt sinds juni 2018 twee Cruijff Courts. Eén is vernoemd naar TOP Oss en de ander naar spits en jongen van de stad: Vincent Janssen. In samenwerking met Sport Expertise Centrum (SEC) organiseren we op deze veldjes verschillende activiteiten voor de voetballende jeugd.

Op de courts gelden de veertien regels van Johan Cruijff. Het gaat onder andere om respect, integratie, teamspirit en verantwoordelijkheid. Voorop staat plezier.

Een Cruijff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger te vinden was in veel buurten en wijken, maar dat door de jaren heen vaak is opgeofferd voor verstedelijking en uitbreiding. Met de aanleg van alle Cruijff Courts – wereldwijd zijn er 262 – wordt de functie van het traditionele veldje weer teruggebracht.

Bij deelname aan activiteiten van de TOP Oss Foundation is het mogelijk dat er beelden worden gemaakt en geplaatst op kanalen van TOP Oss en de TOF waar deelnemers herkenbaar in beeld zijn.