Home > Forse nederlaag in Maastricht
NIEUWS

Forse nederlaag in Maastricht

23 november 2019

De wedstrijd MVV Maastricht – TOP Oss is in drie zinnen samen te vatten. In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig, maar waren enkel de Limburgers effectief. Na de pauze ging TOP op zoek naar de aansluitingstreffer en móest het ruimte laten voor de counter. Bij 3-0 was het Osse verzet gebroken.

Zodoende leden de rood-witten een smadelijk 4-0 verlies. Nog erger: ‘De Sterrendragers’ wipten over TOP heen op de stand. Plek 19 is nu aan de het elftal van Klaas Wels toebedeeld.

Aan strijd geen gebrek. Wel aan goals.

Foto’s: Proshots

Matig verdedigen
De thuisploeg werd in de openingsfase in het zadel geholpen door wijfelend ingrijpen van de TOP-verdedigers. Olivier Rommens stapte ver door, terwijl zijn tegenstander Thijmen Goppel er vandoor ging. Die zette vervolgens eenvoudig drie Ossenaren op het verkeerde been én schoot in de verre hoek raak.

Niet veel later ging Goppel er opnieuw aan de linkerflank vandoor. Deze keer vond hij Anthony van den Hurk voor het doel en voor hem was het een koud kunstje om de 2-0 binnen te tikken.

Zes kansen TOP
Zo was de voorsprong al snel ruim, maar dat gaf de krachtsverhoudingen allerminst weer. TOP deed gewoon goed mee. Tussen de twee goals trof Cas Peters, via de vingertoppen van Nigel Bertrams, de paal met een venijnig schot. En er waren meer kansen.

Zes, bij elkaar opgeteld. Giovanni Büttner kwam een teenlengte tekort, Philippe Rommens schoof de bal naast en een tweede poging van Peters werd gekeerd. Ook Lorenzo Piqué was dichtbij, maar zijn kopbal werd op de lijn gekeerd. De rebound wilde er evenmin in. Rick Stuy van den Herik knikte, maar zag zijn inzet gekeerd door Bertrams.

Messcherpe tegenstoten
Na de pauze speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van MVV, maar nu had TOP veel meer moeite om mogelijkheden te creëren. En je weet: met druk vooruit komt er ruimte voor de opponent. Die maakten daar dankbaar gebruik van. MVV versierde een corner na een counter en daar viel de 3-0 uit. Luc Mares tikte binnen, nadat Damien Perquis eerst nog een kopbal keerde.

Daarmee verdween het geloof uit de Osse ploeg. MVV kon vervolgens uitlopen tot misschien wel 6 of 7-0, maar maakte er nog slechts één. Joeri Schroijen bepaalde eindstand op 4-0.

Scoreverloop
5. Goppel 1-0, 27. Van den Hurk 2-0, 68. Mares 3-0, 73. Schroijen 4-0.

Opstelling TOP Oss
Perquis; O. Rommens, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren; Kaak, Overgoor (73. Stroo), P. Rommens; Büttner, Çelik, Peters (61. Langedijk).

Deze foto is alleszeggend. En van Soccrates Images.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Supporters TOP Oss steunen zorg

Het coronavirus slaat inmiddels ook in Nederland om zich heen. Eerder deze week werden alle mensen met vitale beroepen al bedankt via een groot applaus. Ook als TOP Oss zijnde zijn we...

TOP OSS – FC DEN BOSCH AFGELAST!!!

De derby, TOP Oss - FC Den Bosch, gaat helaas niet door. Dit ivm het Coronavirus.De nieuwe datum is nog niet bekend. Zodra wij meer informatie hebben zullen wij dit via de website en...