Home > Forse domper voor TOP Oss: 0-4
NIEUWS

Forse domper voor TOP Oss: 0-4

1 mei 2021

De mensen die zich veel moeite hadden getroost om na lange tijd eindelijk weer eens een wedstrijd live van TOP Oss te mogen bijwonen werden afgelopen vrijdagavond helaas getrakteerd op een wel heel teleurstellende 0 – 4 nederlaag tegen Jong FC Utrecht. Een rare avond, een rare wedstrijd werd dus een enorme domper.

 

 

Niels Fleuren werd gehuldigd. Hij heeft 100 competitiewedstrijden gespeeld voor TOP!

Foto’s: Bert van Berkum.

Onverdiend
Dat het bij rust 0 – 2 stond in plaats van 2- 0 hadden we min of meer geheel aan onszelf te wijten. Er was namelijk maar één ploeg die behoorlijk voetbal op de mat legde en vrijwel continu in balbezit was: TOP Oss. En als we de bal niet hadden dan veroverden we hem binnen no time en stond onze verdediging eenvoudig als een huis. Voetbal gaat echter altijd over de beslissende momenten en vaak zijn die in het voordeel van de betere ploeg. Dat laatste gebeurde deze avond niet en daardoor ging het uiteindelijk helemaal fout. Tot aan de toch wel heel erg vrijwillige en haast kolderieke tuimeling van een FC Utrecht speler waarvoor een strafschop werd gegeven hadden wij al diverse van dit soort momenten gehad met veel dreiging en helaas geen goal. Het cadeautje werd door de prima spits Hilterman keurig uitgepakt, 0-1. Juist voor de rust verdubbelde deze voorsprong zich en gingen wij allen met een gevoel van ongeloof de pauze in.

Bliksemslag
16 seconden na aanvang van de tweede helft werd het pleit vrijwel beslecht. Doelman Bo Geens kon een schot niet klemmen en de rebound was weer raak. 0-3.
Daarna waren we 15 a 20 minuten volledig de kluts kwijt. De gasten wisten daar in deze fase niet nog verder van te profiteren. Onlangs de vrij kansloze achterstand wisten we nadien de tegenstander het wederom nog enigszins moeilijk te maken. Het doelpunt bleef deze avond achter totaal uit. De gasten wisten zowaar nog een keer te scoren uit één van de spaarzame momenten op onze helft. Jong FC Utrecht was deze avond geweest wat ze normaliter juist niet zijn ondanks vaak aardig spel: enorm effectief! Zo werd deze avond een forse tegenvaller voor onze positie op de ranglijst en onze race voor het periode kampioenschap. Om de laatste periode nog te kunnen winnen zullen er drie overwinningen moeten volgen in de laatste drie wedstrijden. Dat zou een unieke prestatie zijn waar we dus maar volledig voor moeten gaan. Te beginnen aanstaande maandag tijdens ons inhaalduel in Eindhoven tegen Jong PSV.

Een rare avond, een rare wedstrijd werd dus een enorme domper voor TOP Oss.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?