Home > FC Volendam en TOP Oss komen opnieuw niet tot scoren
NIEUWS

FC Volendam en TOP Oss komen opnieuw niet tot scoren

5 april 2019

Halverwege september eindigde een tam duel tussen FC Volendam en TOP Oss aan de Dijk in 0-0. En dat was vrijdagavond wederom het geval. Het elftal van Klaas Wels bezet na het gelijke spel de negende plek. Nog vijf duels te gaan, de spanning blijft onverminderd hoog.

Foto’s: Bert van Berkum

Aardig begin
TOP startte de wedstrijd fel en had in de eerste minuten een overwicht. De eerste kans was dan ook voor Enzo Stroo. De oud-speler van Volendam schoot vanuit een moeilijke hoek richting doel, maar zag zijn schot gekeerd worden door Mitchel Michaelis.

Weinig kansen
Daarna kwam de pot meer in balans en speelde het zich vooral op het middenveld af. Beide ploegen hielden de rijen gesloten en creëerde daardoor nauwelijks mogelijkheden. Boy Deul schoot namens de bezoekers centimeters over en dat was lange tijd het enige gevaar. Vlak voor de pauze leek er dan toch de schwung in te komen. Ingegeven door TOP. Bryan Smeets krulde de bal richting de hoek, maar Michaelis dook ‘m eruit. Even daarna volleerde Lion Kaak (wederom) knap van ver. Ook dit schot was een prooi voor de goalie.

Na de pauze dan?
In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers juist prima uit de startblokken en speelde het duel zich vooral op Osse helft af. Cas Peters leek in de 53e minuut de score te openen, maar de grensrechter stond met z’n vlag omhoog. Aangever Rodney Antwi zou de bal over de achterlijn gelopen hebben, maar daar was achteraf nog de nodige discussie over.

Vier op rij
Daarna was het weer de beurt aan TOP. Eerst zag Rick Stuy van den Herik een inzet, na een misser van Michaelis, geblokt worden en daarna was Smeets dichtbij een treffer. De middenvelder zocht de korte hoek, maar schoot hard over. Enkele minuten later probeerde Hennos Asmelash het met een zwabberbal en schoot Stroo op de vuisten van invaller Jordi van Stappershoef. Geen van de vier pogingen liet het netje bollen.

Ingekakt
Vervolgens ging de wind weer liggen en kabbelde het duel wat voort. Voorop was het telkens nét niet. Ook niet voor Antwi. De Volendam-aanvaller kon er plots met de bal vandoor, alleen op Ronald Koeman af. Hij kon afleggen op Peters, maar koos voor eigen succes en trof de paal. Dat paste in het beeld van de twee onderlinge duels.

Opstelling TOP Oss
Koeman; Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, Fleuren; Kaak, Janssen, Smeets; Stroo (69. Overgoor), Ladan (88. Van der Biezen).

Een mooi weerzien tussen Hans de Koning en Klaas Wels. Beide trainers moesten leven met een punt. 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“We zetten stappen”

Tegen Go Ahead Eagles verloor TOP Oss voor de tweede keer op rij met 2-1. De nederlaag bij Roda JC bood Klaas Wels weinig om aan vast te houden, maar de pot tegen de Deventernaren deed...

Selectie compleet; op de foto

De transferperiode zit erop en de selectie voor het seizoen 2019/2020 is dus - voorlopig, want het blijft de voetballerij - rond. Tijd voor hoffotograaf Bert van Berkum op de hele groep...